26/03/2015

Més de 300 persones participen al II Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya

El II Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya ha reunit més de 300 persones al Palau de Congressos de Tarragona. És una iniciativa de la URV Emprèn organitzada enguany amb l’Ajuntament de Tarragona. Es tracta d’una jornada pensada per al col·lectiu empresarial i emprenedor que té com a finalitat abordar aspectes rellevants i d'interès per a les persones properes al món de l'empresa

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec del rector de la URV, Josep Anton Ferré i el  Conseller delegat de Treball i Activació econòmica de l'ajuntament de Tarragona,  Xavier Tarrés.
L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del rector de la URV, Josep Anton Ferré i el Conseller delegat de Treball i Activació Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés.

Debats, conferències, tallers d’habilitats emprenedores, casos d’èxit i temps per les relacions entre empreses i amb les empreses. Aquests han estat els ingredients principals de la segona edició del Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya, que aquest dimecres, 25 de març, ha reunit més de 300 persones al Palau de Congressos de Tarragona,  en un fòrum que es vol convertir en un espai d’informació i de novetats.

La conferència inaugural, “Posa en forma el teu cervell: claus per intuir el futur i el lideratge”, ha anat a  càrrec de Leandro Fernández, coaching executiu, d’equips i institucional. A continuació han  seguit quatre tallers paral·lels: un sobre inbound màrqueting, -un nou paradigma del màrqueting digital-, un altre sobre emprenedoria social, un taller d’eines 2.0 gratuïtes per a emprenedors i una trobada entre emprenedors i inversors.

Al matí i abans del dinar dinamitzat pel Txaber Allué, el “Cocinero fiel”, s’han fet petites trobades d’inversors a la recerca de projectes amb la presència de Caixa Capital Risc, Inveready, Neroventures, Lanzame i Sitka Capital. I a la tarda ha estat el moment d’explicar quatre programes d’èxit del territori, el Tarragona Talent, el projecte YUZZ, l’acceleradora Start-up Catalonia, i el programa Telefònica Open Future: EmotionsAR i Aditium. En aquesta jornada s’ha parlat de l’emprenedoria d’èxit internacional a càrrec d’Ignacio Marín, de “We are Knitters”, un model de negoci basat en la venta de kits per teixir.

En aquesta edició hi ha hagut espai també per un marketplace, un espai on s’ha presentat una àmplia oferta d’informació sobre serveis d’utilitat per als emprenedors i emprenedores de les comarques tarragonines.

Aquesta és la segona jornada que s’organitza amb la implicació de les diferents entitats de les comarques de Tarragona dedicades a l’emprenedoria, que han decidit coordinar esforços i sinergies. A iniciativa de URV a través de la plataforma URV Emprèn (que incorpora la  Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses i el Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la FURV), i amb el suport d’institucions i entitats com la Diputació de Tarragona, ajuntaments, consells comarcals, cambres de comerç, les patronals CEPTA i PIMEC; i els 15 vivers d’empreses municipals de la demarcació, a més d’organitzacions com SECOT i Jove Cambra, s’ha coincidit en l’objectiu de potenciar l’emprenedoria a tots els nivells.

Aquest esdeveniment es vol programar anualment amb una ubicació rotatòria arreu del territori, després de la primera edició l’any passat al Vendrell i aquesta segona, a Tarragona.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*