07/06/2018

Més de 40 experts debaten la influència del llenguatge a l’entorn laboral

El campus Catalunya acull avui i demà una Conferència Internacional que s'emmarca dins d'un projecte de recerca sobre competències lingüístiques a l'era digital, del Departament de Gestió d'Empreses de la URV

Les investigadores Stéphanie Cassilde i Kelly Labart, i Ilona Delekta, responent les preguntes dels assistents a els ponències.

Quin paper té el llenguatge en els processos laborals, l’ocupació i com influeix en les condicions de treball. Són alguns dels temes que centren, avui i demà, la Conferència Internacional Llengua al treball, que reuneix al campus Catalunya de la URV més de 40 experts nacionals i internacionals dedicats a la investigació en aquest camp des de diferents disciplines de la recerca. Aquesta iniciativa, organitzada pel Departament de Gestió d’Empreses de la URV, té l’objectiu de posar en comú els darrers avenços en habilitats lingüístiques del lloc de treball i quines són les seves implicacions a l’hora de fer front a problemes socials i econòmics més amplis, també pel que fa a la inclusió social i econòmica, la seguretat laboral, l’aprenentatge de llarga durada, la sindicació, les desigualtats de gènere o les diferències salarials.

Aquesta conferència internacional s’emmarca en el projecte “Competències lingüístiques en l’era digital: la millora de la productivitat i l’ocupabilitat laboral” un projecte encapçalat per Antoni Vidal i Amado Alarcón, del Departament de Gestió d’Empreses de la URV, que va ser seleccionat dins del programa RecerCaixa 2016 amb un finançament de gairebé 100.000 euros.

El projecte es contextualitza en l’era de l’economia digital, en què les competències lingüístiques han esdevingut un element clau de productivitat i ocupabilitat. Tot i així, no s’ha investigat científicament com les diferents ocupacions i empreses fan servir les competències lingüístiques en la pràctica laboral. En aquest context, el projecte té per objectiu dissenyar una Escala Lingüística de Treball (ELT) que permeti, d’una banda, analitzar i proposar millores en la productivitat segons els components lingüístics del procés productiu. I, de l’altra, incidir sobre l’ocupabilitat dels treballadors millorant la seva formació. L’ELT assignarà uns valors que tindran una elevada aplicabilitat tant en científics socials, centres de formació, agències d’acreditació de competències laborals, empreses, entitats i agents socials. Un cop finalitzat, els ciutadans també es podran beneficiar d’aquest projecte mitjançant l’impacte de les seves aplicacions orientades a augmentar l’ocupabilitat i les accions de divulgació previstes.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*