19/06/2024

L’equip Mecatronix guanya el concurs de mòbils autopropulsats d’Enginyeria Mecànica

El repte d'aquest curs era construir una vehicle que utilitzés l'energia potencial elàstica d'una molla per propulsar-se

Els estudiants de primer del grau en Enginyeria Mecànica de la URV van participar, ahir, a la XIX edició del Concurs de Vehicles Autopropulsats. A l’ombra de l’edifici on l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química hi té els laboratoris, al campus Sescelades, tretze equips van posar a prova els seus dissenys. Les normes són senzilles: els estudiants havien de dissenyar i construir un petit vehicle que utilitzi l’energia potencial elàstica d’una molla, la mateixa per tots els equips, per propulsar-se. L’equip el vehicle del qual recorri una distancia major sense desviar-se en excés, guanya.

L’equip guanyador, integrat per Mountasir Ararou, Aina Ferreira, Nil Guitart, Mireia Salvadó i Albert Sánchez, va dissenyar un vehicle capaç de recórrer 23,4 metres. Els guanyadors van rebre, cortesia del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, un mesurador làser cadascun. El concurs consta com a activitat avaluativa de l’assignatura de Projecte Integrat i, a banda dels resultats, també es tenen en compte aspectes teòrics i la fase de disseny del vehicle.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*