23/12/2015

Neix JOB IN Smart Personnel Selection, spin-off de la URV

La nova empresa implanta una eina per a la captació de talent, el reclutament i la preselecció de candidats interessats en treballar en el sector serveis. L’eina avalua l’encaix dels perfils dels candidats amb els que requereix i sol•licita el sector

Equip promotor
Els promotors de l'empresa: Juan Manuel Rojas, Jordi Tous, Pilar Bonasa i Miguel Ángel Aguilar

JOB IN Smart Personnel Selection, SL neix en el marc de les activitats de la recerca desenvolupades en el camp de l’avaluació d’actituds i el desenvolupament de qüestionaris per determinar indicadors d’absentisme, qualitat de vida laboral i qualitat del servei, pel Dr. Jordi Tous Pallarès, investigador del Grup de Recerca en escalament de Variables Psicològiques i Desenvolupament de Qüestionaris del Departament de Psicologia de la URV i soci fundador de la nova empresa.

En el mateix acte de constitució de l’spin-off, la URV ha signat un contracte de transferència de tecnologia, per la llicència del know-how del Grup de Recerca en escalament de Variables Psicològiques i Desenvolupament de Qüestionaris i de l’eina JOB-IN, copyright inscrit en el Registre General de la Propietat Intel·lectual amb data 20 de gener de 2014 i número de seient registral 02/2014/2222, a l’empresa JOB IN Smart Personnel Selection, SL per a que aquesta pugui desenvolupar i explotar l’esmentada tecnologia.

Els primers treballs que desenvoluparà JOB IN Smart Personnel Selection, SL consistiran en col·laborar amb les empreses del sector hostaler i turístic, per tal d’ajudar-los a trobar i preseleccionar candidats per a les noves campanyes del 2016. Paral·lelament s’endegarà la implantació de la plataforma en diverses empreses, grups i associacions del sector que ja s’han interessat per implantar la plataforma per els seus processos de selecció.

JOB-IN es una aplicació que facilita els processos de reclutament i preselecció de personal d’acord amb els requeriments de qualitat que demana el client. Així, de forma automàtica preselecciona als candidats que demostren tenir les actituds i competències que calen per fer una feina de qualitat al sector serveis.

Aquesta eina ha estat testada durant les darrers campanyes turístiques a diversos establiments hotelers de la zona de la Costa Daurada i amb candidats d’escoles d’hostaleria i de les borses de treball de les localitats costaneres.

Actualment no hi ha cap eina equivalent al mercat. Tot el procés es fa de forma on-line, cosa que simplifica la tasca tant dels candidats com de les empreses i abarateix costos psicosocials. Segons el seu creador, gràcies a JOB-IN el reclutament i preselecció de personal per a llocs operatius del sector hoteler serà més fiable i més eficaç que amb les eines actuals basades en el currículum i la impressió del candidat. L’aplicació va més enllà d’analitzar el currículum o l’experiència, i analitza les actituds i les competències personals més adients per desenvolupar amb èxit els perfils dels llocs de treball del sector.

Incubació de la iniciativa

Durant la incubació d’aquesta iniciativa, l’equip emprenedor ha comptat amb l’assessorament d’URV Emprèn, que engloba tant la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses com la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV. URV Emprèn compta amb el suport de la Direcció General d’Economia i Cooperativa i Treball Autònom gràcies al Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el Programa Catalunya Emprèn (EMO/75/2015 – PIFE-019-15)

La Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, des de l’Àrea de la Propietat Industrial i Intel·lectual i l’Àrea d’Emprenedoria, ha assessorat i acompanyat aquest projecte en la protecció de la tecnologia i en la llicencia d’aquesta, així com el procés de participació de la URV en l’empresa, respectivament. El Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundació URV és la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV gràcies al suport d’ACCIÓ.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*