22/09/2020

Neix la Càtedra Uriach de Nutracèutica

L'objectiu és impulsar el coneixement de la nutracèutica i els complements alimentaris en l'àmbit educatiu, professional i social i crear noves línies de recerca en aquest camp

La rectora de la URV, María José Figueras, i Javier Navarro, director de Consumer Health Care d'Uriach, durant la signatura del conveni.

L’increment en els últims anys de l’interès per la relació entre alimentació i salut ha fet que la nutracèutica i els complements alimentaris tinguin cada vegada més importància. La nutracèutica (nutrició i farmacèutica) defineix un aliment o part d’ell que, a més de nodrir l’organisme, proporciona beneficis mèdics o per a la salut, incloent-hi la prevenció i el tractament de malalties. La Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Uriach han posat en marxa la Càtedra Uriach de Nutracèutica per impulsar el coneixement de la nutracèutica i els complements alimentaris en l’àmbit educatiu, professional i social a través de la promoció d’activitats de divulgació, docència i recerca que permetin el progrés i desenvolupament d’aquesta disciplina al país. La directora de la càtedra és Begoña Muguerza professora agregada d’aquest departament i responsable del grup de recerca en Nutrigenòmica de la URV. La rectora de la URV María José Figueras i Javier Navarro, director de Consumer Health Care d’Uriach, han signat avui el conveni de col·laboració que dona sortida a aquesta nova càtedra.

Els objectius de la Càtedra són, d’una banda, contribuir a la formació dels estudiants perquè puguin fer front als nous reptes en el camp de la nutracèutica i els complements alimentaris i afavorir la seva inserció laboral en el món empresarial i industrial. De l’altra, impulsar la formació de professionals del món sanitari, promoure trobades científiques i professionals on difondre la nutracèutica i els complements alimentaris, així com crear noves línies d’investigació en aquest innovador camp d’estudi.

La generació i difusió de coneixement sobre la nutracèutica i els complements alimentaris, des de perspectives diferents però complementàries com són el món industrial, el professional i l’educatiu, ajudarà a la creació de futurs espais de debat, col·laboració i desenvolupament en aquest camp.

Activitats formatives i de divulgació

Des de la Càtedra s’organitzaran diferents activitats durant l’any com ara cursos i jornades especialitzades dirigides a professionals i estudiants. A més, a la part formativa, destaca la concessió de beques a estudiants del Màster oficial en Nutrició i Metabolisme (URV-UB) per a la estada en pràctiques en el departament d’innovació d’Uriach, on coneixeran de primera mà el cicle vital complet del desenvolupament de productes vinculats a la nutracèutica. També està prevista la creació d’un premi anual que s’atorgarà a el millor Treball Final de Màster, relacionat amb la nutracèutica i els complements alimentaris, per als estudiants del Màster oficial en Nutrició i Metabolisme (URV-UB). Així mateix, professionals d’Uriach participaran com a docents aquest màster per donar una visió de la nutracèutica des d’un punt de vista industrial i professional. La càtedra està adscrita al Departament de Bioquímica i Biotecnologia, que coordina el Màster oficial en Nutrició i Metabolisme (URV-UB).

Sobre Uriach

La Fundació Uriach va ser creada l’any 1988 coincidint amb la celebració del 150è aniversari de l’inici de l’empresa farmacèutica Uriach, amb la missió principal de preservar, difondre i promoure el coneixement i investigació de la Història de les Ciències de la Salut.

Uriach és una companyia farmacèutica familiar nacida en 1838. Està constituïda per dues àrees de negoci principals: Consumer Health (productes OTC i Natural Care) i Business to Business (que inclou NCEs, Generics i Contract Manufacturing). Té presència a Espanya, Itàlia i Portugal i ven els seus productes en més de 70 països.

Uriach està actualment formada per més de 1.000 professionals i dos centres productius ubicats a la província de Barcelona, ​​que es dediquen a la fabricació de principis d’actius i especialitats farmacèutiques, tant pròpia com per a tercers. En 2019 va facturar 228 milions d’euros, dels quals un 60% provenen del mercat exterior.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*