29/05/2020

L’estudiant Sergi Molinos guanya el Premi InnovaURV pel treball d’un mòdul de localització de pacients i maquinària en un hospital

El 10 de juny obre la convocatòria 2020 del premi de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial, que s'atorga al millor Treball de Fi de Grau sobre innovació

Sergi Molinos, guanyador del Premi InnovaURV 2019.

La Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial premi el millor Treball de Fi de Grau sobre innovació que presenten els estudiants de la URV. El darrer a guanyar-lo ha estat Sergi Molinos, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automatitzada, pel seu treball “Localització de pacients i maquinària a l’interior del parc sanitari”, en el qual va desenvolupar una aplicació que permet als sanitaris localitzar un pacient i també maquinària, la qual cosa permetria optimitzar el temps d’estada especialment a les urgències i el bloc quirúrgic.

Molinos va desenvolupar aquesta solució el curs passat, quan va fer les pràctiques a l’hospital Joan XXIII de Tarragona i van explicar-li que els calia una solució per localitzar pacients i equips. El treball de Sergi Molinos va ser programar un mòdul amb Arduino “que és alhora servidor i client”, apunta. A la pràctica, els pacients o les màquines que cal detectar en un moment determinat portarien aquest mòdul, que actua com un punt Wi-Fi, i el personal sanitari podria trobar-los a partir de la cerca de servidors i del filtratge dels que estan en el rang de l’hospital a través d’un dispositiu mòbil. Això és útil, per exemple, quan cal trobar un pacient que ha d’entrar al quiròfan i no està a l’habitació en el moment del trasllat o maquinària que s’utilitza en diferents estances de l’hospital.

Propera convocatòria, del 10 de juny al 15 d’octubre

La tercera edició del Premi InnovaURV al millor Treball de Fi de Grau (TFG) sobre innovació obrirà el proper 10 de juny. Fins al 15 d’octubre, els estudiants hi poden presentar el TFG si l’han defensat entre l’1 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2020 i han obtingut una qualificació igual o superior a 7 sobre 10.

Els temes sobre els quals poden tractar els treballs que es presentin són: metodologies d’innovació dels processos productius; nous reptes a les empreses; conducta innovadora de les empreses; determinants de la innovació, i impacte de la innovació en l’empresa.

Les bases de la convocatòria es poden trobar aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*