26/06/2015

Presentada la primera cervesa elaborada per estudiants de la URV

La primera cervesa elaborada per estudiants de la URV s’ha presentat a la Facultat d’Enologia durant la clausura del màster universitari en Begudes Fermentades. L’acte s’ha fet dijous 25 de juny a la tarda, al Campus Sescelades, i el president del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, Josep Borrell, hi ha impartit una conferència

Uns 25 alumnes han cursat enguany la primera edició del màster en Begudes Fermentades a la URV, el programa del qual té tres especialitats: ciència i tecnologia de la cervesa, vins escumosos i recerca. La Facultat d’Enologia compta, per a les pràctiques dels estudiants, amb una planta cervesera pilot de 50 litres de capacitat. “Hem treballat al costat de grans professionals del sector, i els estudiants han pogut fer proves amb diferents tipus de malta i de llevats, a més d’embotellat”, explica Gemma Beltran, coordinadora del màster.

Durant la clausura d’aquest, el president del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, Josep Borrell, ha impartit una conferència sobre l’artesania de la cervesa i sobre la regulació del terme cervesa artesana, que està en tràmit actualment. En acabar, els assistents han degustat la primera cervesa elaborada pels estudiants d’aquesta especialitat del màster. De moment, la Universitat no comercialitzarà aquest producte.

Primera cervesa URV
Els estudiants han elaborat cerveses amb diferents tipus de malta i de llevats, i les han embotellat.

Fins ara no existia cap formació oficial a l’Estat espanyol, a nivell de màster, sobre aquesta temàtica. “L’elaboració de cervesa no és més que un procés biotecnològic, igual que el vi. Amb aquesta nova aposta cobrim una mancança i contribuïm a la qualitat de la indústria cervesera”, declara Joan Miquel Canals, degà de la facultat. “Els estudiants que ara acaben els estudis estan capacitats per muntar una empresa pròpia d’elaboració de cervesa artesanal, o bé per entrar a treballar a una gran cervesera”, afegeix Gemma Beltran.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*