15/07/2015

El professor de la URV Jordi Merino guanya una beca Daniel Bravo 2015 per investigar a l’estranger

La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha atorgat tres beques d'investigació biomèdica per fer estades a l'estranger. Una d’elles ha estat per a l’investigador Jordi Merino, de la Universitat Rovira i Virgili i l’Hospital Sant Joan de Reus. El jove farà una estada de nou mesos en un grup de recerca cardiovascular a l'Hospital General de Massachusetts, als Estats Units

Aquests ajuts –que tenen una dotació econòmica bruta de 3.000 euros mensuals, a més de les despeses de desplaçament– permetran que tres joves científics segueixin la seva formació postdoctoral en alguns dels centres més prestigiosos del món en recerca cardiovascular. Jordi Merino farà una estada de nou mesos al Harvard Center for Human Genetic Research and Diabetes de l’Hospital General de Massachusetts a Boston (Estats Units), en un projecte liderat pel doctor José C. Florez.

Des de 2008, Merino complementa la recerca amb l’exercici com a especialista en nutrició clínica a l’Hospital Sant Joan de Reus, on realitza més de 1.200 visites cada any amb pacients que tenen hiperlipèmia, obesitat i diabetis, entre d’altres situacions de risc cardiovascular. Forma part de la Unitat de Recerca de Lípids i Arteriosclerosi de la URV, un grup de recerca encapçalat pel professor Luis Masana i que forma part del CIBERDEM, centrat en avaluar les associacions entre els factors determinants de l’estil de vida (dieta, activitat física i tabaquisme, principalment) sobre el risc cardiovascular i l’aterosclerosi subclínica.

El professor Masana remarca que Merino “és un investigador entusiasta i amb gran capacitat d’aprenentatge”. La seva trajectòria serà clau per incorporar-se en un equip a Boston que treballa en línies de recerca complementàries a les de la URV. L’objectiu de la seva estada és estudiar la interacció entre la genètica i l’estil de vida, i la seva incidència en la diabetis i les malalties cardiovasculars, mitjançant les dades acumulades pel Harvard Center for Human Genetic Research and Diabetes. Aquest centre disposa d’informació científica valuosa de diversos estudis i programes de prevenció, així com de consorcis internacionals de genòmica on participa.

Les beques Daniel Bravo es convoquen anualment i van adreçades a investigadors que facin recerca a Catalunya. Els altres dos investigadors becats aquest 2015 han estat Anna Ponjoan, de l’IDIAP Jordi Gol, que s’incorporarà durant tres mesos al Departament d’Atenció Primària i Salut Pública de l’University College London; i Francisco José Ortega, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta (IdIBGi), que ha escollit fer l’estada a l’Institut de Medicina Traslacional de la Universitat de Liverpool, ambdós al Regne Unit.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*