12/11/2018

Prop d’un centenar d’estudiants participen en la 27a Setmana Psicològica per ampliar coneixements

Algunes de les conferències i tallers tracten sobre el costat més fosc de la personalitat. La setmana també serveix als estudiants per conèixer noves sortides laborals

Un dels tallers de la 27a Setmana Psicològica.

Els estudiants del grau de Psicologia de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia organitzen cada any la Setmana Psicològica, una setmana plena de conferències i tallers que els permet ampliar els coneixements que adquireixen durant els estudis i conèixer de primera mà professionals destacats de diversos àmbits que els obren les portes a sortides laborals que no s’havien plantejat fins al moment. Avui dilluns ha començat la 27a edició de la Setmana Psicològica, que s’allargarà fins al dijous 15 de novembre al mateix centre, a la qual s’hi han inscrit uns noranta estudiants.

“No hem escollit un tema central perquè volem abastar-ne molts”, explica Sara García, que és estudiant de quart del grau de Psicologia i coordinadora del comitè organitzador de la Setmana Psicològica. Si bé destaca que han programat diverses conferències tracten sobre “el costat més sinistre” de la personalitat. Així, després de l’interès que va despertar l’any passat entre els estudiants el tema de la conducta criminal, tornaran a participar de la Setmana Javier de Santiago i Luis Miguel Sánchez. Serà el proper dijous 15 de novembre a les 9.30 h amb la conferència “Anàlisi de la conducta criminal aplicada al terrorisme yihadista”, en què exposaran la realitat del terrorisme yihadista des de la perspectiva de l’anàlisi de la conducta criminal; s’analitzarà l’operativa dels grups, el comportament dels individus i alguns dels atemptats més rellevants.

Públic assistent a la inauguració de la 27a Setmana Psicològica.

La conferència d’obertura de la Setmana Psicològica ha estat aquest matí a càrrec de Vicen Benítez, que ha explicat les tasques que fa un psicòleg en un centre penitenciari. En aquest sentit, Sara García, explica que aquestes jornades són útils, d’una banda, per conèixer l’aplicació pràctica del que aprenen a classe a través de l’experiència de professionals reconeguts en el seu àmbit, i, de l’altra, per “entendre que es pot arribar al món laboral a través de diverses vies” i “saber quines són les tasques” que pot fer un psicòleg. De fet, d’aquestes jornades, en edicions anteriors, n’han sortit convenis de pràctiques amb les empreses o entitats dels professionals que hi participen com a ponents.

A més de les conferències, hi ha programats tallers, que són sessions més pràctiques pensades per a una vintena d’estudiants. Destaquen els tallers sobre hipnosi clínica, sobre parafílies i el taller sobre tècniques de meditació i un taller sobre jocs cognitius perquè els nens que es veuen afectats pel divorci dels seus pares, l’entenguin.

El programa complet de la 27a Setmana Psicològica es pot trobar al web del Departament de Psicologia. La inscripció als tallers ja és tancada però les conferències són obertes al públic.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*