06/02/2017

Rècord de participació en la 6a edició de la FIRST LEGO League

Més de 500 nens i nenes han presentat les seves idees i solucions per als reptes proposats en aquesta nova edició de la FLL relacionats amb les aliances dels animals, que s'ha fet aquest dissabte a Tarragona. Els equips guanyadors han estat del Col·legi Sant Pau de Tarragona, de l’INS Roseta Mauri de Reus i del Col·legi Les Carmelites de Tarragona

La ciència, la robòtica, el treball en equip i la diversió han omplert el Palau de Congressos de Tarragona en la 6a edició de la FIRST LEGO League. Amb un rècord de participació, un total de 33 equips, procedents de 20 escoles, han posat a prova tot el seu enginy, controlant els seus nervis i presentant les propostes que han estat treballant durant aquests darrers mesos. Com cada any, la proposta consta de la presentació d’un projecte científic i la programació d’un robot autònom capaç de resoldre un seguit de missions. En aquesta ocasió, el repte anomenat “Animal Alies”  s’ha centrant en el com els animals s’alien per aconseguir un objectiu i ajudar-se.

Els futurs enginyers participants han demostrat les seves habilitats tecnològiques dificultant la feina del jurat, ja que només tres han pogut passar a la final nacional que tindrà lloc a Logronyo, el 18 de març.

Imatge de tots els premiats.
Imatge de tots els premiats.

El 1r premi Fundació Scientia ha estat per l’equip SUGAR, del Col·legi Sant Pau de Tarragona; el 2n premi LEAR, ha estat per l’equip: LEGO MASTERS, de l’INS Roseta Mauri de Reus, i el 3r premi URV ha anat a parar a mans de l’equip WALLE, del Col·legi Les Carmelites de Tarragona.

Un moment de la posada en pràctica de les seves habilitats amb els robots.
Un moment de la posada en pràctica de les seves habilitats amb els robots.

La FIRST LEGO League, s’ha convertit en un referent per aquells joves que des de ben petits tenen una clara vocació científica. És per aquest motiu que l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV fa 6 anys que organitza aquesta iniciativa al territori, enguany amb LEAR Corporation .

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*