09/11/2015

Rosa Solà, nomenada Membre de Mèrit de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha nomenat la doctora Rosa Solà Membre de Mèrit de l’entitat. Els membres de la Societat han volgut destacar el seu paper com a defensora de l’atenció primària al territori i com a defensora de la medicina de família

Rosa Solà, a la dreta, i la presidenta de CAMFiC Dolors Forés durant l'acte de nomenament de Membre de Mèrit de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

La catedràtica de Medicina de la URV, Rosa Solà, és des de dijous passat Membre de Mèrit de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). Amb aquest nomenament –només se n’han fet tres en tota la història de l’entitat- s’ha volgut destacar la seva tasca a favor de l’atenció primària, la defensa de la medicina de família,  així com el seu rigor en la recerca i la capacitat de descobrir talent en el seu entorn clínic i acadèmic. Això ha motivat la distinció de Membre de Mèrit de la CAMFiC, que compta amb 4.000 socis, tots ells metges i metgesses de família.

Premiada internacionalment, Solà pertany a diverses societats científiques i destaquen els seus treballs científics en alimentació, lípids i arteriosclerosi. Té publicats més de 150 articles en revistes indexades, ha dirigit 18 tesis doctorals i la seva tasca està vinculada a l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus.

En l’acte de distinció, celebrat al Teatre Metropol de Tarragona la nit del dijous 5 de novembre, la investigadora ha fet un discurs d’ agraïment celebrant estar envoltada de persones còmplices, moltes d’elles pertanyents a la medicina de família.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, CAMFiC, ha organitzat el XXVè congrés català d’atenció primària, que s’ha celebrat el 5 i 6 de novembre al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. El Congrés ha coincidit amb els 30 anys de la Reforma de l’Atenció Primària catalana, i ha reunit més de 400 metges i metgesses de família d’arreu de Catalunya i ha acollit també la trobada d’estudiants de medicina amb la CAMFiC.

Print Friendly, PDF & Email

2 replies

  1. fina cervera rosich |

    Felicitats, Rosa. Un nomenament molt merescut. Gràcies pels teus treballs, dedicació i, també, pel tracte que tens amb els pacients.

  2. xepi |

    Ets la millor !!!!

Comenta

*