15/03/2018

Sis tarragonins del programa Talent Jove, seleccionats per la fase espanyola de l’Olimpíada de Física

Formaran part del grup de 20 catalans que seran a Valladolid del 13 al 16 d’abril

Els sis classificats que provenen del Talent Jove, amb el coordinador del programa, el catedràtic Francesc Díaz.

Són quatre nois i dues noies de segon batxillerat que estudien en instituts de Cambrils, Tarragona, Salou, Valls, Reus i l’Arboç. Aquest és el segon any que cada dissabte al matí van a la URV per participar del programa Talent Jove, coordinat pel catedràtic de Física Aplicada Francesc Díaz, un projecte que ofereix coneixements avançats sobre un conjunt de matèries científiques relacionades principalment amb la física i les matemàtiques a joves de 1r i 2n de Batxillerat. Aquests sis joves, que ja estan en el seu segon any del programa a la Universitat, passen a forma part del grup dels 20 millors catalans que participaran a la fase espanyola de l’Olimpíada Internacional de Física, del total de 200 que es van presentar de les quatre demarcacions catalanes.

Aquest passat divendres es va fer el lliurament de premis a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Els vint classificats catalans aniran a competir ara a la fase espanyola que tindrà lloc a  Valladolid del 13 al 16 d’abril i els cinc primers classificats podran participar a la fase internacional a Lisboa, del 21 al 29 de juliol, i  també podran anar a la fase Iberoamericana a San Juan de Puerto Rico cap a l’octubre.

Pel que fa a la prova de la fase local van haver de respondre problemes i qüestions escrites dels temes següents: cinemàtica, dinàmica del punt, treball i energia, corrent continu, ones i camps gravitatori. A Valladolid hauran de resoldre parts dels problemes al mateix laboratori.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*