09/01/2023

Últims dies per presentar candidatures a la Distinció M. Antònia Ferrer i Bosch

El guardó que atorga la Universitat reconeix persones i institucions que han fet visibles i defensat els drets de les dones. La convocatòria és oberta fins al 15 de gener

La historiadora Maria Antònia Ferrer en un acte de l'any 2014.

Fins al 15 de gener es troba oberta la convocatòria per presentar candidatures al guardó M. Antònia Ferrer i Bosch, que arriba aquest any a la seva quinzena edició. La distinció, impulsada per la Unitat d’Igualtat de la URV, homenatja totes les persones i institucions de la societat civil i del món universitari que han destacat per la seva tasca en la visibilització i defensa dels drets de les dones. L’entrega del premi es fa en un acte institucional que té lloc a la universitat el dia 8 de març, en commemoració el Dia Internacional de les Dones. 

Les candidatures poden ser presentades per persones físiques, col·lectius, entitats o institucions, tant de l’àmbit acadèmic i científic, com de la societat civil. Els requisits al guardó recullen que aquestes persones o col·lectius han de tenir o haver tingut vinculació amb la URV. Així mateix, també han d’haver dut a terme actuacions o iniciatives en defensa dels drets de les dones. Per aquesta raó, cal acreditar els mèrits de la persona o col·lectiu proposat dins del formulari.

Els guardons atorgats en edicions anteriors es poden consultar al web de la Unitat d’Igualtat de la URV. L’any passat, el guardó va ser atorgat a la Col·lecció Atenea dArola Editors, dirigida per Montserrat Duch. Lobjectiu de la col·lecció era contribuir a l’assaig en llengua catalana en estudis de les dones, gènere i feminisme.  

Formulari per a la presentació de candidatures.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*