04/05/2017

Un ajut de la Fundación Renal permetrà desenvolupar un dispositiu de la URV per controlar la malaltia renal

CreatSens permetrà al facultatiu controlar a distància la funció renal o l'evolució d'un tractament en els seus pacients

Francisco Andrade, líder del grup de recerca Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors de la URV.

El projecte CreatSens del grup de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors -del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la Universitat Rovira i Virgili-  ha estat el projecte guanyador de la convocatòria extraordinària d’ajuts destinats a projectes de recerca amb aplicació pràctica en nefrologia, convocat per la Fundació Renal Íñigo Álvarez de Toledo. El projecte guanyador, liderat per Francisco Andrade, té com objectiu crear noves plataformes tecnològiques d’última generació per al monitoratge de la funció renal. La Fundació Renal va fer aquesta convocatòria extraordinària, dotada amb 160.000 euros, amb l’objectiu d’impulsar la recerca avançada que es pugui traslladar a la pràctica clínica

L’objectiu de CreatSens és controlar el progrés de la malaltia renal crònica, avaluar la funció renal durant tractaments específics o l’evolució de malalties, permetent al nefròleg o a un altre facultatiu seguir a distància l’evolució dels seus pacients. CreatSens utilitzarà eines tecnològiques d’última generació, com biosensors connectats a dispositius mòbils, per generar informació clínica rellevant en el consultori mèdic o a la casa del pacient, i permetre l’accés a informació en temps real, millorant la presa de decisions, minimitzant riscos i molèsties per al pacient i permetent optimitzar els recursos del sistema sanitari.

Aquesta proposta permetrà el control de la funció renal de forma senzilla i econòmica ja que es tractarà de dispositius d’un sol ús de baix cost, que inicialment mesuraran la creatinina, i en una segona fase mesurarà també el potassi en sang i podrà estendre’s a mesurar molts altres ions i molècules.

El responsable del projecte, Francisco Andrade considera que “aquestes eines seran indispensables per al futur de la cura de la salut de la població. L’alt interès des del punt de vista mèdic, clínic i sanitari, permet esperar que el seu desenvolupament pugui donar resposta a necessitats socials, millorar la pràctica mèdica i generar models de negoci altament atractius com per exemple la creació d’empreses locals”, assenyala Andrade.

Impulsant la recerca en nefrologia

La Fundació Renal Íñigo Álvarez de Toledo ha llançat aquesta convocatòria extraordinària d’ajuts destinats a projectes de recerca que tinguin aplicació pràctica en nefrologia, amb l’objectiu d’impulsar la recerca avançada que es pugui traslladar a curt termini, i de manera evident, a la pràctica clínica. L’ajut convocat té una dotació de 160.000 euros en dos anys.

Aquesta convocatòria extraordinària suposa un pas més de la Fundació Renal en el suport a la recerca en nefrologia i ve a complementar als Premis Íñigo Álvarez de Toledo que cada any es convoquen i que van destinats a tot tipus projectes de recerca bàsica i clínica en nefrologia. A més dels premis anuals de recerca necrològica, la Fundació convoca el Projecte Luis Hernando per finançar projectes d’investigadors joves.  Així mateix altres projectes com la Xarxa Renal de Nefrologia (RedInRen) i el seu Biobanc han vist la llum gràcies al suport de la Fundació Renal.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*