25/04/2017

Un estudi avaluarà si una alimentació saludable modifica els bacteris intestinals i la seva funció

Els investigadors busquen voluntaris amb tres o més dels següents criteris: obesitat abdominal, glucosa alterada, colesterol elevat, triglicèrids elevats i/o hipertensió

Els participants de l'estudi hauran de seguir uns hàbits nutricionals saludables.
Els participants de l'estudi hauran de seguir uns hàbits nutricionals saludables.

En els últims anys, els bacteris que viuen al tracte digestiu han pres un protagonisme clau en la recerca per la salut. Avui en dia sabem que alguns tipus de bacteris poden tenir un paper rellevant en patologies com l’obesitat, la diabetis o les malalties cardiovasculars. És per això que tenir una flora bacteriana saludable és una estratègia pel manteniment de la salut.  Per això, el grup de Recerca en Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV),  CIBER Fisiopatologia de l’Obesitat i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus han iniciat un estudi que pretén avaluar si intervenció nutricional amb aliments saludables modifica els tipus de bacteris intestinals i la seva funció i de quina manera això millora determinats paràmetres de risc metabòlic com la glucosa o el colesterol, entre d’altres.

Aquest projecte de recerca, que porta per nom Metadiet, ha obtingut finançament de l’Institut de Salud Carlos III i es desenvoluparà durant tres anys. La  fase de intervenció nutricional es va iniciar durant el mes de març i  pretén incloure un total de 40 participants als quals se’ls donaran recomanacions de dieta saludable durant dos mesos. Posteriorment, els mateixos participants estaran dos mesos més seguint una dieta mediterrània amb fruits secs que es faciliten al participant.

Durant aquest temps, els participants estaran amb seguiment nutricional i d’estil de vida, a més de realitzar-se anàlisis sanguinis per tal de valorar els marcadors de risc metabòlic. Per aquests estudi es busquen voluntaris que tinguin síndrome metabòlica i per tant tres o més dels següents criteris: obesitat abdominal, glucosa alterada, colesterol elevat, triglicèrids elevats i/o hipertensió.

Per a més informació i contacte

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*