05/12/2016

Un estudi sobre com valorar el dolor dels neonats a les UCIs, Premi Cinca Piqué d’Infermeria

L'autor d'aquest estudi és Josep Oriol, i s'ha lliurat en el marc de les IX Jornades d’Infermeria Terres de l’Ebre "Innovació en Infermeria: avançant cap al futur", celebrades els dies 1 i 2 de desembre al campus ebrenc de la URV. En el marc d'aquestes jornades, s'han entregat també premis a comunicacions orals i pòsters presentats

El treball de recerca “APANICU 1.0: Sistema automàtic per a la valoració del dolor en neonats a les unitats de cures intensives neonatals”, de l’infermer Josep Oriol, s’ha emportat el Premi Cinca Piqué d’Infermeria, valorat en 1.000 euros i que atorga aquesta Fundació que sempre ha estat molt vinculada al campus Terres de l’Ebre de la URV. Oriol és estudiant de doctorat del Departament d’Infermeria de la URV i actualment treballa d’infermer al Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. L’APANICU és un prototip que ha dissenyat per valorar el dolor dels neonats a les unitats de cures intensives, i per fer-ho ha sumat els coneixements dels infermers en aquest camp i la tecnologia. Entre altres elements, inclou la instal·lació de càmeres dins les incubadores dels neonats.

Per una altra banda, l’accèssit del Cinca Piqué ha estat per al treball de recerca “Postcuidadors familiars. Estudi qualitatiu sobre la reconstrucció de la vida quotidiana” de l’infermer doctorat Gerard Mora, i les professores de la URV Carme Ferré i Pilar Montesó.

Innovació en Infermeria: avançant cap el futur

El lliurament del Premi Cinca Piqué d’Infermeria ha tingut lloc el divendres, 2 de desembre en el marc de les IX Jornades d’Infermeria de les Terres de l’Ebre, que han tingut lloc a l’Aula Magna del campus ebrenc. Coorganitzades pel campus, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, la Direcció d’Atenció Primària Terres de l’Ebre de l’ICS, la Fundació Pere Mata, els hospitals comarcals de Móra d’Ebre i Amposta, la Clínica Terres de l’Ebre, el Complex Assistencial de la Santa Creu de Jesús i la Fundació per a l’Atenció Social, l’objectiu d’aquestes jornades ha estat proporcionar als infermers i infermeres del territori un marc d’intercanvi de les seues experiències científiques i professionals en diferents àmbits de treball. Enguany el tema escollit ha estat “Innovació en la infermeria: avançant cap al futur”.

En total les jornades han comptat amb 167 inscrits, majoritàriament professionals de la zona que treballen en l’àmbit de la salut, però també de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, de l’Hospital Sant Joan de Reus, l’Hospital de Terrassa, ABS Vandellós i Hospitalet i de Vinaròs. I s’han presentat un total de 114 treballs: 20 comunicacions orals i 94 pòsters. El primer premi al millor pòster, valorat amb 200 euros, ha estat pel treball “Seguretat clínica: cap a la implicació activa de la família i cuidadors dels pacients ingressats”, de Maria Pilar Vallano, Montserrat Castells, Josefa Aguilà, Neus Adrià i Maria Pilar Sabaté; i el segon premi de la categoria pòster, dotat amb 150 euros, se l’ha emportat el treball “Revisió codis IAM activats a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa”, de Jara Ramos, Jordi Adell, Raquel Garrido i Maria Brull.

Pel que fa al premi a la millor comunicació oral, dotat amb 200 euros, ha estat per al treball “Cuidar a la família a urgències. Discurs dels pacients i dels professionals”, del qual són autors Carmen Berbis, Gerard Mora, Carmen Ferré, Maria Teresa Flores, Montserrat Guàrdia i Jordi Pi.

Les Jornades d'Infermeria van registrar una alta participació.
Les Jornades d’Infermeria van registrar una alta participació.

D’altra banda el premi del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, valorat en 200 euros, ha estat per al treball “Diagnòstic dels infermers que realitzen triatge/recepció acollida i classificació als serveis d’urgències de les Terres de l’Ebre”, realitzat per Estrella Martínez, Jordi Adell, Núria Agramunt, Rosa Maria Aznar, Rosabel Gómez i Gemma Pilar March. El de l’Associació d’Infermeria Quirúrgica de les Terres de l’Ebre ha estat per al títol “Anàlisi de l’activitat de la Unitat de Cirugia Dermatològica Ambulatòria del HTVC”, elaborat per Joana Ponce, Pilar Pérez, Vanesa Mascarell, Ana Masià, Lorena Rascon i Jordi Mendoza. El premi que atorga l’Associació d’Antics Alumnes de la Facultat d’Infermeria de la URV se l’ha emportat el treball “Com influeix la informació en l’estat emocional dels pacients diagnosticats de càncer”, de Faisury Caicedo i Fafel Guarch. I finalment, el premi de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut ha recaigut en el treball “Anàlisi sobre l’ús d’un programa 2.0 d’assessorament a cuidadores no professionals de persones amb problemes crònics de salut”, elaborat per Rut Martí, Jael Lorca, Núria Albacar, Carme Ferré, Maria Teresa Salvadó i Bàrbara Monteagudo. Aquests tres últims tenen una dotació de 150 euros cadascun.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*