22/07/2020

La URV ofereix 59 graus i dobles graus que preparen per a un món en canvi constant

Els futurs estudiants universitaris poden fer la preinscripció fins al 29 de juliol al portal d'accés a la universitat

Estudiants dels graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual a l'estudi de ràdio, al campus Catalunya.

La importància de la recerca, les cures, la gestió del big data, el disseny de polítiques sostenibles, la preparació per a la reindustrialització, o la capacitat crítica s’han posat de relleu especialment aquests darrers mesos en què el món ha hagut d’adaptar-se encara més ràpid de l’habitual als canvis. Per això la preparació i la formació per accedir al mercat laboral o plantejar-se una carrera acadèmica en l’escenari post-COVID són imprescindibles.

La URV ofereix 59 graus i dobles graus que obren les portes a l’adquisició de les competències necessàries. Tots aquells estudiants que volen accedir-hi poden fer la preinscripció del curs 2020-21 fins al 29 de juliol, al portal d’accés a la universitat, que gestiona l’Oficina d’Accés a la Universitat de la Generalitat de Catalunya. Una vegada admesos, cal consultar el calendari de matrícula a la URV, que enguany començarà al setembre per als estudiants de nou accés.

59 estudis de grau a la URV

Per al curs 2020-21, la Universitat Rovira i Virgili ofereix places de nou accés a 59 estudis de grau, dels quals 11 són dobles titulacions. Molts d’ells estan relacionats directament amb les professions que han estat i seran clau no només en la gestió de la pandèmia, sinó en el món que es dibuixa quan aquesta acabi.

A més dels graus de Medicina i Infermeria, que preparen el futur personal sanitari format en l’assistència i també la recerca, el grau de Bioquímica i Biologia Molecular, per exemple, dona les eines per treballar al laboratori, dissenyar experiments i avaluar-ne els resultats obtinguts, apreciar les implicacions ètiques, socials i ambientals de l’àmbit, entendre i generar coneixement sobre els mecanismes moleculars dels processos biològics així com aplicar-lo per millorar la qualitat de vida.

En graus tant diferents com els de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat o el d’Enginyeria Informàtica s’hi pot aprendre, des de perspectives diferents, la gestió del big data. El primer, a més, ofereix una nova visió sobre qüestions clau, com ara la sostenibilitat del model de desenvolupament i el necessari enfocament territorial en la planificació pública. Amb el segon s’aprèn a desenvolupar solucions basades en diferents sistemes informàtics com entorns web, sistemes distribuïts, computació al núvol i dispositius mòbils per a un ampli espectre d’escenaris, des d’empreses fins a la biociència.

El creixement econòmic i la sostenibilitat de l’economia depèn, en bona part, de la capacitat de renovació de la indústria. Graus com Enginyeria Mecànica formen professionals experts en el domini dels sistemes mecànics, selecció i disseny dels materials, càlcul, construcció, verificació i manteniment de les màquines, motors i estructures, i Enginyeria Química forma professionals multidisciplinaris en l’àmbit de l’enginyeria química, amb capacitat per a l’anàlisi, concepció, càlcul, disseny, construcció, monitoratge, control, optimització i operació d’instal·lacions, equipaments i productes de la indústria química.

La formació crítica és igualment necessària per a la societat de la informació i del coneixement, per això el periodisme és una de les professions amb més transcendència i influència. En aquest context, l’objectiu del grau de Periodisme és que l’estudiant adquireixi els coneixements, les habilitats i els valors necessaris per a l’exercici responsable, professional i creatiu del periodisme en qualsevol mitjà. 

També són rellevants qüestions com l’estudi de la diversitat cultural, el patrimoni arqueològic, la cooperació, l’adaptabilitat de les formes culturals i l’evolució humana, que es treballen al grau d’Antropologia i Evolució Humana.

L’oferta completa es pot consultar al web de la URV.

Print Friendly, PDF & Email