02/04/2019
URVoltage Racing treballa en el disseny de la nova moto amb més pressupost i un equip renovat
Busca patrocinadors per millorar el desenvolupament del vehicle per a la competició internacional MotoStudent i es proposa promoure la vocació enginyera
Busca patrocinadors per millorar el desenvolupament del vehicle per a la competició internacional MotoStudent i es proposa promoure la vocació enginyera
L’equip URVoltage Racing ja treballa en el disseny de la moto elèctrica que correrà al MotoStudent 2020, una competició internacional biennal que se celebra al circuit d’Alcanyís. L’objectiu és millorar les prestacions del vehicle per superar la posició que va assolir en la competició de 2018, la 14ena en la classificació global i la 3a de la de novells. Per fer-ho, han de disposar d’un pressupost equiparable als altres equips de la competició, per la qual cosa la cerca de patrocinadors és la prioritat en aquest inici de temporada.
A més a més, el projecte, que és transversal entre ensenyaments de la URV, promou les vocacions d’enginyers i enginyeres, estimula els propis estudiants per posar en pràctica tant els coneixements teòrics de les assignatures com adquirir habilitats necessàries al món laboral, i fomenta la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica.
Els 11 integrants de l’equip en l’edició de 2018 van establir les bases per fer créixer el projecte i ja han passat el testimoni a la cinquantena de membres actuals, estudiants dels graus d’Enginyeria Mecànica; Enginyeria Elèctrica; Enginyeria Electrònica; ADE i Finances, i dels màsters en Enginyeria Industrial i en Tecnologies del Vehicle Elèctric. Ara ja s’han posat en marxa per tenir-ho tot a punt per a la tardor del 2020.
Un cop inscrits a la competició, ja estan dissenyant la nova moto. S’han proposat millorar el motor amb l’augment de bateries, ja que una de les restriccions que van trobar-se en el seu debut va ser aquesta: “Per falta de pressupost teníem menys bateries que els altres equips i això ens va limitar la capacitat de motor”, explica Luis Guasch, professor del Departament d’Enginyeria Elèctrica, que tutoritza l’equip junt amb jose Luis Ramírez i Albert Fabregat. Tampoc van poder treballar el desenvolupament del vehicle com els hauria agradat, per això “per millorar el disseny inicial, en la propera edició volem fer les proves dinàmiques en circuit mesos abans de la competició”. Serà el mateix pilot que l’edició anterior, Julià Olivé, qui provarà la moto i es medirà amb la resta de pilots a la pista.
Per tot plegat han passat d’un pressupost de 30.000 a 80.000 euros i ara els esforços se centren en trobar els patrocinadors necessaris per assolir les fites que s’han marcat. Amb l’increment del nombre d’estudiants i diversificació dels perfils podran abordar millor tant la comunicació i els patrocinis, com la gestió de comandes i la logística, deixant el desenvolupament de la moto als estudiants d’enginyeria. A la tardor preveuen fer les compres i creació dels components per enllestir la construcció de la màquina a l’hivern d’enguany i arribar a posar la moto sobre la pista a la primavera.
En el tret de sortida oficial de la temporada i presentació de l’equip, l’estudiant Ángel Piera ha reflexionat: “Quant li costa a una empresa preparar una persona que sigui capaç de fer un projecte com aquest? Nosaltres ens estem preparant i arribarem molt rodats a l’empresa”. Per això, els patrocinadors són un soci important del projecte, en què a canvi de l’aportació de capital i de coneixements, els estudiants consideren que les empreses participants poden captar talent dins l’equip. Mahle Group, Escardó Serveis Tècnics, Klever i Indústries Preciber ja s’hi han sumat.
La Universitat dona suport a aquesta iniciativa, un projecte que la rectora, María José Figueras, ha qualificat d'”inspirador” per a tots els estudiants. De fet, el Màster en Tecnologies del Vehicle Elèctric dóna la possibilitat de fer les pràctiques externes a l’equip URVoltage Racing i també fer el Treball de Fi de Màster.
Més notícies de: URVoltage Racing