23/02/2018

La URV participarà per primera vegada en una competició internacional de motociclisme

Un grup d’estudiants d’Enginyeria creen de zero una moto elèctrica per córrer a la cursa MotoStudent 2018, que es farà a l'octubre a Alcanyís

Alguns dels membres de l'equip en rebre les peces per al muntatge de l'estructura de la moto.

Un total d’onze estudiants de diversos graus d’Enginyeria, màster i doctorat de la URV han conformat l’equip URVoltage Racing, que ha dissenyat i ja està desenvolupant la moto que correrà a la cursa MotoStudent. Es tracta d’un certamen biennal de prestigi per a estudiants d’enginyeria que es farà al l’octubre al circuit d’Alcanyís i en el qual competiran 74 equips de 17 països.

El repte d’URVoltage Racing és crear de zero una moto elèctrica de competició, construint les parts mecànica, elèctrica i electrònica, que sigui capaç de superar totes les proves tècniques, com ara la càrrega mecànica o la resistència en frenada i proves d’habilitat, i competir a la cursa final. URVoltage Racing és el treball de final de grau d’alguns d’aquests estudiants, i també compta amb col·laboradors del grau de Periodisme, que ho converteixen en un projecte multidisciplinari.

Actualment, els joves de la URV treballen en la confecció del disseny i modelat dels elements mecànics, elèctrics i electrònics (com el motor o les bateries), tal i com estableix el cronograma oficial de la competició. L’equip s’ha marcat tres objectius: unificar en un projecte els coneixements adquirits als graus d’enginyeria, conscienciar sobre l’ús de tecnologies més netes, com és el cas del motor elèctric per comptes de combustible, i motivar els futurs estudiants d’enginyeria.

No obstant això, segons han explicat els propis estudiants, volen que l’equip tingui recorregut més enllà del circuit d’Alcanyís i confirmar-se com “l’escuderia de referència de la demarcació de Tarragona”, va dit en nom de tots Víctor Barcelón.

En procés de selecció de pilots

El disseny final de la moto de competició s’haurà d’adaptar a les característiques físiques del pilot, que actualment es troba en fase de selecció. El termini per confirmar qui serà acaba el pròxim mes de juny.

Durant la pesentació de l’equip URVoltage Racing es van donar a conèixer algunes de les peces de la moto elèctrica.

A més del suport de la URV, el projecte també necessita de patrocinadors externs per ser viable econòmicament i poder materialitzar cadascun dels objectius; de moment, ja en tenen dos, el Port de Tarragona i l’empresa Klever (Software y Sistemas S. L.), però l’equip encara no ha cobert el pressupost màxim, de manera que segueix obert a nous patrocinadors.

Tota la informació del projecte està disponible a la pàgina web d’URVoltage Racing.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*