20/02/2019

Alumnes de nou centres de secundària debatran sobre les fronteres entre països

La fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives que organitza la URV té lloc al campus Catalunya aquest divendres i dissabte

Una imatge de la Lliga, l'any passat.

Els propers dies 22 i 23 de febrer, el campus Catalunya acollirà la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Xarxa Vives d’Universitats per cinquè any. En l’enfrontament dialèctic hi participaran deu equips de nou centres de la demarcació de Tarragona, que hauran de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat; en aquesta edició és «Calen les fronteres entre països?». L’equip guanyador passarà a la fase final de la competició, que serà del 3 al 5 d’abril a la Universitat Abat Oliba CEU).

En la fase local que organitza la URV participen nou equips del Col·legi Mare de Déu del Carme (Tarragona), Col·legi Sant Josep (Reus), Institut Fontanelles (les Borges del Camp), Institut Jaume I (Salou), Institut Martí l’Humà (Montblanc) Col·legi Maria Cortina (Reus) Institut Ramon Berenguer IV (Cambrils), Lestonnac (Tarragona) i el Centre de Tecnificació Esportiva (Amposta) . Cadascun dels equips està format per un capità, que és docent del centre educatiu, i un màxim de cinc estudiants, tres dels quals han d’intervenir com a oradors. Així, l’objectiu de la Lliga és potenciar les habilitats personals dels estudiants preuniversitaris, a través d’una primera connexió amb l’àmbit de l’educació superior, i fomentar l’ús de la paraula.

Els equips, dividits en dos grups, s’enfrontaran aquest divendres 22 de febrer en la fase classificatòria, que es farà a partir de les 16.30 h en diversos espais del campus Catalunya. L’endemà dissabte 23 tindran lloc les semifinals i la final al mateix campus. Un jurat format per professors de secundària i de la URV serà l’encarregat de valorar els debats considerant la posició defensada, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa i la correcció tant semàntica com formal de les diferents intervencions. La fase local l’organitza l’Oficina d’Orientació Universitària de la URV.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*