09/01/2019

El professor Antonio Terceño, nou membre de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres

El catedràtic d'Economia Financera ha destacat en l'àmbit de la lògica difusa i va impulsar la Facultat d'Economia i Empresa de la URV

El degà de la Facultat d’Economia i Empresa, Antonio Terceño, ingressarà el proper 21 de març com a membre corresponent a la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, que li reconeix així el prestigi aconseguit en l’àmbit de les ciències econòmiques i financeres. Es tracta d’una de les deu acadèmies científiques que formen part de l’Instituto España i que té un nombre significatiu d’acadèmics internacionals, entre els quals destaquen sis premis Nobel, com ara Joseph E. Stiglitz i Alvin E. Roth.

Per a Terceño, ser admès com a membre de l’Acadèmia és un reconeixement a la feina d’investigació feta al llarg de la seva carrera acadèmica, que s’ha centrat en la recerca sobre les aplicacions dels nombres borrosos a l’economia i l’empresa, i els mercats i productes financers. Terceño és catedràtic d’Economia Financera i va ser un dels impulsors de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, de la qual n’és actualment degà. Ha estat professor convidat en universitats de l’Argentina, Mèxic, Cuba Bielorrússia i Espanya, i ha estat president del Col·legi d’Economistes de Tarragona i vocal de la Cambra de Comerç i Indústria de Reus. És Doctor Honoris Causa pel Centre d’Investigació i Desenvolupament de l’Estat de Michoacan (Mèxic), Medalla de Plata de l’Ajuntament de Reus, menció honorífica Ajuntament de Tarragona i acadèmic numerari de la Real Acadèmia de Doctors.

L’investigador ha estat acceptat com a acadèmic corresponent a proposta de tres membres de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. Podrà assistir a les sessions de l’acadèmia i participar de les seves activitats de divulgació científica, entre les quals hi ha l’Observatori d’Investigació Econòmico-Financera, un organisme de referència que desenvolupa projectes de recerca, estudis i publicacions en matèries d’actualitat rellevants.

A més dels sis premis Nobel, són acadèmics de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres entre membres numeraris, honoraris o corresponents científics com ara Manuel Castells i Dídac Ramírez, i empresaris com César Alierta i Isidre Fainé.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*