11/04/2019

Bilingüisme i mecanismes cerebrals del processament del llenguatge centren el XXIV Simposi Internacional de Psicolingüística

Després de 24 anys el simposi torna a la URV. Se celebra del 10 al 13 d’abril i reuneix al voltant de 130 experts de 16 països per presentar les recerques recents relacionades amb el processament del llenguatge

Imatge de les sessions orals al campus Catalunya, aquest dijous a la tarda.

El Grup de Recerca en Psicolingüística de la Universitat Rovira i Virgili torna a acollir per segona vegada el Simposi Internacional de Psicolingüística que se celebrarà des d’aquest dimecres i fins dissabte, 13 d’abril, al campus Catalunya de la URV. Es tracta d’un punt de trobada internacional per a aquells interessats en qualsevol camp relacionat amb la investigació en psicolingüística. S’hi poden scoltar xerrades i comunicacions sobre diferents temes: les etapes implicades en la comprensió i producció del llenguatge, que inclou àrees com el processament ortogràfic i fonològic, el reconeixement de paraules, l’accés i representació semàntica, el processament morfosintàctic o el processament del discurs; la relació entre cervell i llenguatge; el bilingüisme; la interacció entre el llenguatge i altres processos psicològics bàsics, com per exemple la interacció entre llenguatge i emoció; la psicolingüística del desenvolupament, amb temes com ara l’adquisició i pèrdua del llenguatge; els trastorns i alteracions del llenguatge, com l’afàsia, l’afectació en la capacitat de produir i/o comprendre el llenguatge, i un llarg etcètera.

Els orígens d’aquest simposi es remunten al 1993, quan un petit grup de psicolingüistes va organitzar el I Simposi de Psicolingüística a Tenerife. Des de llavors, el simposi s’ha celebrat a diferents llocs de l’estat Espanyol cada dos anys, tot i que la darrera edició va ser la primera que es va fer fora, concretament a Braga (Portugal).

Després de 24 anys, el simposi torna a Tarragona, on va tenir lloc la seva segona edició (1995). En aquesta edició hi participen 130 persones provinents de 16 països. Hi haurà quatre conferències convidades i sessions de comunicacions on s’exposen resultats de la investigació en psicolingüística arreu del món.

Més informació i programa

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*