15/11/2023

Carles Esteve, Enric Güell i Pau Ricomà guanyen la Beca CEPAC-URV per desenvolupar propostes de millora al Concurs de Castells

L'ajut, dotat amb 8.000 euros, permetrà als guanyadors treballar durant el proper any en una base informativa útil per millorar aspectes com la taula de puntuació del certamen, entre d'altres

Manel Tineo, via Wikimedia Commons.

L’equip conformat per Carles Esteve, Enric Güell i Pau Ricomà serà l’encarregat de desenvolupar al llarg dels pròxims dotze mesos propostes de millora de cara al Concurs de Castells de Tarragona. La seva proposta inclourà qüestions com ara la taula de puntuació i ha estat seleccionada en el marc de la III Beca CEPAC-URV, convocada conjuntament entre el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller.

L’objectiu d’aquesta tercera beca era “oferir als òrgans que han de prendre decisions sobre l’organització del Concurs de Castells de Tarragona una base informativa sòlida i útil per al procés de millora d’un esdeveniment ja plenament consolidat i acreditat entre la comunitat castellera”. Després d’examinar les dues candidatures rebudes i valorar-ne tant el seu desenvolupament com el currículum de les persones que el proposaven, el jurat ha decidit atorgar la beca al projecte “Propostes per optimitzar el Concurs de Castells i la Taula de Puntuació”, presentat per Esteve, Güell i Ricomà. En aquesta tercera edició la beca té una dotació de 8000 euros, amb el finançament de l’ajuntament de Tarragona -via la Biennal de Castells- i de la Càtedra URV.

El vilafranquí Carles Esteve i Robert ha estat cronista casteller a diversos mitjans castellers i és el president de l’Associació Baròmetre Casteller. El vallenc Enric Güell és embriòleg, aficionat als castells i autor de diversos articles en què s’hi aproximava des del vessant estadístic. L’exalcalde de Tarragona Pau Ricomà Vallhonrat ha estat president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el 2004 ja va presentar una innovadora fórmula per reformar la taula de puntuació del Concurs.

El jurat de la beca es va reunir el passat 6 de novembre i estava format per Miquel Botella ,president del CEPAC; Joaquim Vilafranca, membre de la junta directiva de la CEPAC; Marta Calull, directora de la Càtedra URV; Jordi Jaria; professor de la URV i Ruben Gaon, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb Guillermo Soler com a secretari.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*