06/09/2018

CreatSens Health, entre les cent empreses del món finalistes del South Summit

L’empresa derivada de la URV s’ha classificat entre tres mil empreses emergents i haurà de quedar en primera posició per anar a la competició internacional a Sillicon Valley, on pot aconseguir un milió de dòlars

Els cinc membres de Creatsens Health, amb un dels dispositius per al control de paràmetres bioquímics.

South Summit és el principal esdeveniment anual que es fa al sud d’Europa que reuneix empreses de nova creació i inversors interessats en donar suport als seus projectes. El proper esdeveniment serà els dies 4 i 5 d’octubre a Madrid en què  100 empreses emergents d’arreu del món competiran per potenciar la seva visibilitat a més d’accedir a noves oportunitats de negoci connectant amb inversors i corporacions en cerca activa d’innovació. Entre aquestes s’hi troba l’empresa derivada de la URV CreatSens, que es dedica a desenvolupar nous dispositius mèdics que puguin mesurar i diagnosticar malalties, com les relacionades amb les funcions renals,  des de la casa del pacient a través d’una gota de sang.

L’empresa CreatSens, liderada per Adrià Maceira, està enfocada a controlar el progrés de la malaltia renal crònica  a través d’eines tecnològiques d’última generació que permetin mesurar paràmetres rellevants per als pacients, d’una forma molt més senzilla a l’actual. El seu producte se centra en la creació d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos biomarcadors clau en el desenvolupament d’aquesta malaltia, a través d’una gota de sang. La visió de CreatSens Health és que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d’un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta, al consultori mèdic o a la casa del pacient. La tecnologia desenvolupada permetria la generació descentralitzada i en temps real d’informació clínica rellevant, que ajudaria a l’especialista mèdic en la seva presa de decisions i podria contribuir a optimitzar els recursos del sistema sanitari.

La Universitat Rovira i Virgili a través de la seva Unitat de Valorització i Comercialització, que compta amb el suport de ACCIÓ i la Càtedra sobre el Foment de la Emprenedoria i la Creació d’empreses, va impulsar la creació de la spin-off CreatSens Health SL.

Més 3.000 projectes presentats

Aquest projecte i la resta dels finalistes han estat triats per un comitè format per 120 experts procedents del món de la inversió i corporació entre els més de 3.000 projectes presentats, procedents de 84 països. Entre els criteris més importants per a la selecció s’ha tingut en compte la innovació del projecte, viabilitat econòmica, escalabilitat, equip i si desperta interès per a la inversió.

Entre el centenar de projectes triats es troben iniciatives que donen resposta a les demandes d’innovació de les principals indústries del mercat. Pel que fa al nivell de desenvolupament dels projectes, un 39% d’aquestes iniciatives estan ja en una fase de creixement. Entre les 100 finalistes, destaca la presència de dones emprenedores que lideren un 24% dels projectes seleccionats. Un 52% de les que es van presentar a la competició procedeixen de tot el món incloent països com Estats Units, Israel, Regne Unit, França, Portugal, Xile, Líban, Índia o Singapur. I a nivell nacional, de Madrid, Barcelona, València, País Basc o Andalusia, entre unes altres.  En aquesta trobada a Madrid les 100 empreses seleccionades per al South Summit 2018 hi participaran amb un espai propi per obtenir visibilitat, accedir a noves possibilitats de negoci i donar a conèixer els seus projectes davant inversors i corporacions de tot el món en cerca activa d’innovació. A més, comptaran amb formació, mentors i reunions personalitzades.

Les finalistes d’anteriors edicions ja han aconseguit més d’1,7 bilions de dòlars en rondes de finançament. La guanyadora d’aquesta edició competirà per un milió de dòlars en finançament a la Startup World Cup de Silicon Valley i tindrà l’oportunitat de realitzar una campanya de mecenatge a la plataforma Seedrs.

La guanyadora d’aquesta edició podrà realitzar una campanya de mecenatge a Seedrs i competirà per un milió de dòlars en finançament en la Startup World Cup de Silicon Valley, una competició en la qual ja va participar la guanyadora de South Summit Madrid 2017, Wallbox, que va obtenir un premi de bronze entre les 28 finalistes a nivell internacional.

Sobre South Summit

South Summit és la plataforma capdavantera d’innovació i desenvolupament de negoci que connecta a les startups més disruptives amb inversors i corporacions de tot el món que busquen millorar la seva competitivitat a través de la innovació. la seva última edició, va acollir més de 450 conferenciants de reconegut prestigi internacional, més de 12.500 assistents, 6.700 emprenedors i 650 inversors amb una cartera d’inversió que superava els 34.000 milions de dòlars.

A més, South Summit acollirà aquest any, com a novetat, la primera edició de enlightED, una trobada organitzada per Fundació Telefònica, IE University i South Summit que reunirà amb un enfocament transversal i participatiu a líders empresarials, acadèmics, innovadors, estudiants i futuristes en un debat sobre noves oportunitats d’aprenentatge i desenvolupament del món EdTech.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*