15/04/2021

El cribratge massiu de la URV arrenca amb els 270 voluntaris del Campus Terres de l’Ebre

La resposta de la comunitat universitària ha estat molt positiva durant la primera jornada, en què s’han realitzat proves a un total de 160 persones. El punt de cribratge es traslladarà als campus de Tarragona i Reus la setmana vinent i es repetirà al campus ebrenc el 29 d’abril

Una persona realitza l'autopresa de mostres per a la PCR al Campus Terres de l'Ebre.

El cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 entre la comunitat universitària de la URV ha començat avui dijous al Campus de Terres de l’Ebre. Gairebé el 76% dels 270 inscrits fins aquest moment en aquest punt de cribratge són estudiants. La resta, són empleats de la Rovira i Virgili i persones d’altres universitats i centres adscrits.

Els organitzadors del cribratge s’han mostrat satisfets amb aquests resultats de participació, ja que el principal objectiu de les proves és trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària en els grups d’edat relacionats amb l’entorn universitari i identificar l’estat immunitari d’aquest segment de població.

En previsió que les cites prèvies a Terres de l’Ebre es puguin esgotar en les pròximes hores, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha ampliat el cribratge a 400 proves i, en cas que sigui necessari, s’obrirà un nou calendari de reserves.

Els participants en el cribratge s’han acostat al llarg del matí al vestíbul del campus ebrenc, on s’han fet una PCR complementada de forma opcional amb un test serològic. Les proves s’han dut a terme per professionals d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre en col·laboració amb la Creu Roja i de forma esgraonada gràcies al sistema de cita prèvia, pensat per evitar aglomeracions.

La gerenta de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, i el director de Campus Terres de l’Ebre de la URV, Jordi Sardà, a la roda de premsa donada al Campus Terres de l’Ebre.

La gerenta de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha volgut destacar “la predisposició i sensibilitat de tota la comunitat universitària que s’ha implicat en aquest cribratge, tan a nivell de persones de l’àmbit universitari com tots els professionals implicats en l’organització i realització d’aquestes proves”.

Jordi Sardà, director de Campus Terres de l’Ebre de la URV, s’ha mostrat “gratament sorprès” per la resposta de la comunitat universitària, que ha exhaurit les cites del primer dia de cribratge, i pel gran impacte que s’ha aconseguit en el col·lectiu d’estudiants del campus.

Més d’una quarta part de l’estudiantat del campus ebrenc pertany al grau en Infermeria i ja ha estat vacunat. Sumat als estudiants que participaran en el cribratge, la Universitat calcula que s’haurà abastat el 60% del col·lectiu d’estudiants de la URV a Terres de l’Ebre, que amb l’ampliació de cites pot esdevenir un 70 o un 80%.

Un total 1.871 persones s’han inscrit ja en els quatre punts de cribratge de la URV on es realitzaran proves fins al 30 d’abril i es preveu que la xifra augmenti quan s’ampliïn les places del Campus Catalunya, Bellisens i Sescelades, que ja s’han exhaurit. El  57% d’inscrits són estudiants de màster i grau; el 20%, són personal docent i investigador; el 16%, personal administratiu, i la resta correspon a altres col·lectius.

Com és habitual, els resultats de les proves es comunicaran via SMS. Totes aquelles persones que tinguin activada “La Meva Salut” ho podran consultar via internet.

Els membres de la comunitat universitària de Terres de l’Ebre encara poden demanar cita prèvia per fer-se les proves el dijous 29, de 11h a 17h.

El cribratge a Tarragona començarà el dilluns 19, de 15h a 19h al Campus Sescelades; i a Reus, el dimecres 21 d’abril, de 10h a 14h.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*