11/11/2016

El projecte IncluSens de la URV, finalista del Premi Europeu per a la Recerca i Innovació Responsable

El projecte IncluSens del grup de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors de la Universitat Rovira i Virgili ha estat seleccionat com a finalista del prestigiós Premi Europeu per a la Recerca i Innovació Responsable que es donarà a conèixer el 21 de novembre a Brussel·les.

Liderat pel professor Francisco Andrade, el projecte IncluSens té com a objectiu crear noves plataformes tecnològiques per a la vigilància de la salut que siguin accessibles a escala massiva. S’ha arribat a la final després d’un procés de selecció molt competitiu, ja que s’hi han presentat més de 200 projectes, quinze dels quals es disputen ara el premi.

L’objectiu d’IncluSens és facilitar el coneixement de la pròpia salut dia a dia. Per a això es proposa el desenvolupament de plataformes basades en el núvol, amb l’ús d’uns dispositius portàtils que els pacients puguin utilitzar a casa i amb un cost molt baix. Per tant, les persones es beneficiaran d’un millor control de la seva salut i d’una millor qualitat de vida. Al mateix temps la societat gaudirà d’unes eines que podran ajudar a redefinir l’assistència sanitària mitjançant els avenços tecnològics.

Precisament, el Premi Europeu per a la Recerca i Innovació Responsable té com a objectiu identificar grups científics que hagin incorporat amb èxit mètodes per alinear la investigació amb les necessitats de la societat, contribuint així a que aquesta sigui més intel·ligent i sostenible. El premi és una iniciativa conjunta de diverses fundacions europees, entre elles la Fundació “la Caixa”.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*