25/11/2019

Els ports de l’antiguitat, protagonistes del cinquè congrés Tarraco Biennal

Aquest dimecres es presenta el llibre de les actes de la quarta trobada, centrada en l'arqueologia cristiana

“Viure als ports de l’antiguitat” és el títol del cinquè congrés internacional d’Arqueologia i Món Antic Tarraco Biennal que tindrà lloc a Tarragona el mes de novembre de l’any vinent. Les relacions comercials, la fiscalitat i la petjada que van deixar els ports en el desenvolupament de ciutats de l’Imperi Romà com Tarraco són alguns dels temes que hi abordaran els experts. Una oportunitat, segons els organitzadors, per “apropar el patrimoni marítim als tarragonins”.

L’anunci l’ha fet aquest dilluns el coordinador de Tarraco Biennal i professor de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, en la presentació als mitjans de comunicació del llibre de les actes del quart congrés i la setena reunió d’Arqueologia Cristiana Hispànica que es va celebrar l’any passat a Tarragona. El llibre publica 51 articles de 97 autors provinents d’una vintena d’universitats europees i diverses institucions. Són 500 pàgines que expliquen les últimes aportacions científiques d’investigacions en monuments de Tarraco com Centcelles, l’Amfiteatre o la Necròpolis paleocristiana, però també d’altres províncies d’Hispània.

Segons Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic i coorganitzador del congrés, les actes i la trobada científica del 2018 “posen Tarragona al mapa dels cristianisme paleocristià, revaloritzen l’arqueologia d’aquest període i suposen una transferència de coneixement important a la població”. S’han editat mig miler d’exemplars del llibre que seran repartits per universitats i centres especialitzats i que estaran a la venda en l’acte públic de presentació que tindrà lloc aquest dimecres 27 de novembre a les 19h al Museu Bíblic Tarraconense. La publicació està dedicada a mossèn Joan Serra Vilaró, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort. Tarraco Biennal funciona des de fa vuit anys a través d’un comitè científic, on estan representades totes les institucions i entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit de l’arqueologia.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*