29/01/2020

Escriptores i investigadores debaten sobre la creació literària a la URV

Lucía Etxebarria, Gemma Lienas i Cristina López Barrios són alguns dels noms que han intercanviat idees amb el públic sobre com fer i analitzar la literatura

L'escirptora Lucía Etxebarría i la professora de la URV María Dolores Jiménez en una de les sessions de les jornades Escritoras en la Universidad.

La quarta edició de les jornades “Escritoras en la Universidad” de la URV ha estat l’escenari per intercanviar idees sobre com es fa i com s’analitza la literatura entre escriptores, investigadores i públic. Hi han participat 9 escriptores durant els dies 27 i 28 de gener, que han detallat com van començar a escriure, com ha evolucionat la seva obra i han mostrat als assistents, més d’un centenar en algunes sessions, les seves darreres publicacions.

Lucía Etxebarría va atraure ahir a la tarda el major nombre de públic, però han intervingut altres creadores com Gemma Lienas, Cristina López Barrios, Marina Mayoral, Sara Pujol i Lidia Castro, entre d’altres. El Departament de Filologies Romàniques vol posar en valor així els noms de dones en el món literari, contrarestant el fet que els estudis clàssics de literatura hagin presentat i analitzat històricament les obres escrites majoritàriament per homes.

En aquesta línia, a la URV s’ha implantat una nova assignatura al grau de Llengua i Literatura Hispàniques, “Dona i literatura”, per incrementar la presència de les contribucions de les dones en els plans d’estudi.

A més a més, aquest any 2020 l’Observatori de la Igualtat i el Departament de Filologies Romàniques han editat i publicat el calendari Dones lingüistes, que reivindica les contribucions de les dones als estudis sobre el llenguatge.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*