03/10/2019

Estudiants de Fisioteràpia de la URV construeixen materials per a teràpia ocupacional i cognitiva de l’Hospital Joan XXIII

Els pacients del Servei de Medicina Física i Rehabilitació amb patologies neurològiques utilitzen els materials per tornar a aprendre el moviment, el tacte i l’espai

Pacients del Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Joan XXIII durant una sessió de rehabilitació amb el material creat pels estudiants de Fisioteràpia.

La supervisora de Fisioteràpia del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i professora de la URV, Montserrat Fibla, va detectar que el Servei de Rehabilitació tenia un dèficit de material per treballar la teràpia ocupacional i cognitiva amb els pacients. Per aquest motiu, va proposar als estudiants de tercer del grau de Fisioteràpia de l’assignatura “Mètodes específics d’intervenció en Fisioteràpia III” construir peces per a aquest tipus de teràpia i aquestes tècniques de rehabilitació específiques.

Cada any, els aproximadament 70 estudiants de l’assignatura construeixen més de 20 peces, realitzant jocs que serveixen per treballar la sensibilitat, l’àrea cognitiva, la teràpia sensitiva, espacial i la motricitat fina. Es tracta d’un material de qualitat, que construeixen amb fusta i molt bons acabats. També construeixen jocs específics per a nens i nenes amb formes, animalets, imants i molts colors.

Dos pacients del Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Joan XXIII utilitza el material ideat pels estudiants del grau de Fisioteràpia de la URV.

Gràcies a la col·laboració dels estudiants de la URV, hi ha prou material per fer aquestes teràpies al Servei de Rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII, que dirigeix l’especialista Rosa San Segundo. Actualment hi ha un excedent de material que també aprofiten els pacients de traumatologia i de neurologia que es troben ingressats al centre sanitari, i també per donar una part a altres institucions del territori cada any. Fa dos anys es va donar material a l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta, i l’any passat a la Residència de gent gran de Reus.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*