12/02/2019

Els estudiants del curs d’Orientació Professional plantegen millores per a la Universitat i les polítiques públiques

Ho fan en dues reunions amb la rectora, María José Figueras, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani

Reunió entre la rectora, María José Figueras, i els estudiants del curs d'Orientació Professional, Inserlab.

Els estudiants del curs d’Orientació Professional dirigit a joves amb discapacitat intel·lectual (Inserlab), que s’imparteix a la URV, han mantingut dues trobades amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el passat divendres 8 de febrer, i amb la rectora, María José Figueras, aquest matí de dimarts. En totes dues ocasions, els estudiants han pogut expressar les seves propostes: d’una banda, per a la millora del dia a dia de la Universitat, i, de l’altra, perquè les polítiques públiques puguin tenir més incidència sobre les seves condicions de vida, de treball i de salut.

Aquest matí els estudiants han visitat el rectorat i s’han reunit, a més de la rectora, amb la secretària general, Laura Roman; la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, Cori Camps, i el vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement, Francisco Medina. Durant la conversa, han posat de manifest qüestions a millorar, com ara assegurar que no es fuma als perímetres dels campus o fer accions que no només compleixin les mesures d’accessibilitat, sinó que facilitin més la mobilitat a totes les persones. D’altra banda, han expressat la seva satisfacció de poder ser estudiants universitaris.

Un dels estudiants d’Inserlab parlant amb la rectora.

La rectora els ha explicat que “la Universitat ha d’atendre a tota la societat, i la societat és diversa, per això totes les persones han de trobar un espai a la nostra institució”. I els ha posat l’exemple d’estudiants amb discapacitat física que s’han format a la URV i que avui tenen professions com la de metge.

Chakir el Homrani va compartir amb els estudiants una taula rodona durant la tarda del passat divendres amb l’objectiu de debatre sobre els drets de les persones amb diversitat cognitiva. Els estudiants van reclamar al conseller la creació de noves mesures per millorar la viabilitat dels Centres Especials de Treball (CET), que s’han vist afectats per la pujada del Salari Mínim Interprofessional. L’alumnat va reclamar un augment de les subvencions per part de la Generalitat i de l’Estat destinades a aquest sector social amb una incidència directa en la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Durant la reunió també es va posar sobre la taula la importància de fer tecnologies més accessibles perquè les persones amb discapacitat puguin fer-ne ús en igualtat de condicions que la resta de la població.

Estudiants i professorat del curs d’Orientació Professional Inserlab amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i els regidors d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona.

El Conseller Chakir el Homrani es va comprometre a revisar les peticions i va reiterar que la Conselleria està oberta a escoltar a totes les persones que formen part de la població, que va definir com “molt diversa amb unes necessitats diferents i específiques”.

Fer-se visibles

En totes dues trobades, els estudiants han posat de manifest la necessitat que les persones amb capacitats diferents siguin més visibles. És el cas de l’estudiant Judith Porras, que ha fet d’aquesta qüestió el seu objectiu personal i utilitza tots els canals al seu abast per donar a conèixer la Síndrome de Williams, una malaltia genètica minoritària que explica que dificulta la seva inserció social. Assegura que fer el curs  d’Orientació Professional a la URV li està servint per tenir més confiança en ella mateixa, sobretot per haver trobat companys amb situacions similars, i adquirir coneixements que considera que l’ajudaran a assolir els seus objectius.

Judith Porras, a la dreta, explica la necessitat de fer visibles les persones amb habilitats diferents.
Print Friendly, PDF & Email

2 replies

  1. Teresa |

    Molt grans aquests aquests joves!!!

  2. Angel |

    Dues reunions ben profitoses i on la rectora de la URV i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya es van interessar per les opinions dels nostres estudiants.

Comenta

*