Un estudi que ha comparat el patró de dieta entre persones de 10 a 23 anys amb malaltia celíaca i persones sanes de la mateixa edat, ha posat de manifest que, els primers, consumeixen més sucres afegits, més greix i més aliments rics en proteïnes. En canvi, ingereixen menys aliments rics en midons i una menor quantitat de micronutrients com l’ àcid fòlic, calci, ferro i magnesi. El treball l’han coordinat Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, investigadors del grup de recerca de la Unitat de Nutrició Humana, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, Institut d’Investigació Sanitària Pere Vigili i CIBERobn
celiaquía
A tot el diari
La ingesta de gluten durant els primers mesos de vida no protegeix de la malaltia celíaca. Segons l’estudi publicat el dijous, 2 d’octubre a “New England Journal of Medicine” ni el consum de gluten ni la lactància materna protegeixen d’aquesta malaltia als nens amb risc familiar de patir-la.