Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer és una de les principals causes de mort a escala mundial. Tanmateix, segons les diferents entitats de referència, més del 30% de les morts causades per aquesta malaltia es podrien prevenir modificant o eliminant factors de risc claus, especialment els relacionats amb l’estil de vida i l’alimentació. En aquest sentit, un tema de debat infundat ha estat el paper dels lactis. Dietistes-nutricionistes recomanen el seu consum.
dieta
A tot el diari
Un equip internacional i multidisciplinari, entre els quals hi ha membres de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i de la URV, han descobert els gens que han estat seleccionats en les poblacions europees els darrers 8.000 anys per donar resposta a les necessitats adaptatives, com és el cas del gen que permet digerir la lactosa en edat adulta, el de la pigmentació i el de la immunitat
La dieta mediterrània complementada amb oli d’oliva i fruita seca ajuda a revertir la síndrome metabòlica. Així ho indiquen els resultats d’un assaig clínic que ha publicat dimarts, 14 d’octubre la revista científica “Canadian Medical Association Journal”. Es tracta del projecte Predimed.
La ingesta de gluten durant els primers mesos de vida no protegeix de la malaltia celíaca. Segons l’estudi publicat el dijous, 2 d’octubre a “New England Journal of Medicine” ni el consum de gluten ni la lactància materna protegeixen d’aquesta malaltia als nens amb risc familiar de patir-la.