26/01/2023

Eudald Carbonell, nou membre de l’Acadèmia Internacional de Prehistòria i Protohistòria

Aquesta organització internacional contribueix a l’avanç del coneixement científic en la prehistòria i la protohistòria, comprenent un període que abasta des dels orígens de la Humanitat fins al final de l’Edat de Ferro

Eudald Carbonell Roura,  catedràtic de Prehistòria de la URV i codirector dels jaciments de la serra d’Atapuerca, s’ha convertit en un dels 38 membres fundadors de l’Acadèmia Internacional de Prehistòria i Protohistòria (AIPP), creada el desembre del 2021 com a resposta a l’escassa presència de prehistoriadors i protohistoriadors en les acadèmies nacionals. 

L’AIPP compta amb tres categories de membres: els membres emèrits, els membres de ple dret i els membres corresponents. El nombre de membres de l’organització està limitat a 40 en cada categoria, dividits en parts iguals entres prehistoriadors i protohistoriadors, és a dir, amb un màxim de 120 membres en total. Carbonell ha hagut de complir un llistat de criteris que demostren la seva activitat d’investigació arqueològica per esdevenir membre de l’AIPP. Els requisits per accedir-hi tenen en compte aspectes com els diplomes obtinguts, el nivell de professió assolit, les activitats d’excavacions arqueològiques, la producció científica, la reputació internacional i les distincions rebudes. 

Els 38 membres fundadors de l’AIPP es van reunir el passat 20 de desembre de 2022 al Palais des Académies, a Brussel·les (Bèlgica), per participar en l’Assemblea Constituent de l’Acadèmia. En aquesta trobada es va acordar que la primera trobada d’experts tindrà lloc a Brussel·les el pròxim 30 de maig sobre el tema “Evolució humana i canvi cultural”. 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*