22/12/2014

Green Smart Data SL, nova empresa derivada de la URV

Green Smart Data facilita la gestió eficient dels cultius. El dia 10 de desembre s’ha formalitzat la constitució de l’empresa, que neix del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Green Smart Data, SL és una nova spin-off de la URV, que desenvolupa equips autònoms de mesura i processat de dades ambientals amb aplicació en recerca agrària.

Neix en el marc de les activitats de transferència de Xavier Vilanova, del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (DEEA), en el camp d’aplicació de sensors ambientals que permeten l’obtenció de dades que ajuden als agricultors a gestionar de manera eficient els seus cultius.

Els equips desenvolupats envien periòdicament les dades mesurades a un servidor central, on són processades amb l’objectiu de proporcionar informació detallada i resumida als clients sobre la seva explotació agrària. Aquestes dades permetran a l’agricultor prendre les decisions oportunes per minimitzar el risc de plagues o determinats problemes mediambientals a les seves plantacions.

Green Smart Data, SL és una societat creada i participada per la URV en la que hi prenen part Oriol González, Mercè Priego, Xavier Vilanova, Eduard Llobet, Raúl Calavia, Emma Amoròs i Xavier Bielsa. Aquest projecte emprenedor va quedar en primera posició del programa TGNTalent celebrat la primavera passada. El programa està impulsat per l’Ajuntament de Tarragona amb l’objectiu d’afavorir la creació d’empreses de valor afegit.

Durant el procés de creació, Green Smart Data, SL ha comptat amb l’assessorament de URV Emprèn que engloba la Unitat de Valorització de la URV, situada al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundacio URV i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV.

Josep Anton Ferré, rector de la URV, juntament amb els emprenedors de la iniciativa, els professors Xavier Vilanova i Eduard Llobet, el doctorand Oriol González i Raül Calavia, Mercè Priego, Emma Amoròs i Xavier Bielsa, han constituït la firma en un acte que es va fer el passat 10 de desembre al Rectorat de la URV.

Teniu més informació aquí

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*