01/02/2018

Kamleon Ventures, empresa derivada de la URV, guanya un dels premis Emprèn de la Diputació de Tarragona

Treballa en una plataforma tecnològica per a detectar en temps real la deshidratació de les persones i ha obtingut el premi en la categoria de Tecnologia i Innovació

Els quatre emprenedors de la nova empresa derivada. De dreta a esquerra: Francisco Javier Andrade, Jordi Ferré, Pär Blanking i Héctor González.

Kamleon Ventures, spin-off de la URV constituïda l’any passat pels emprenedors Francisco Javier Andrade, Jordi Ferré, Pär Blanking i Héctor González, del grup de recerca Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors, va obtenir el premi Emprèn de la Diputació de Tarragona en la categoria de Tecnologia i innovació. Es tracta d’un certamen que la Diputació de Tarragona convoca anualment per fomentar l’esperit emprenedor i la innovació i promoure l’economia del territori amb la creació de noves empreses.

L’empresa derivada de la URV es va endur els 5.000 euros del primer premi de la seva categoria per la seva proposta que té com objectiu millorar la salut de les persones a partir del control de la seva deshidratació.  Han començat a desenvolupar tecnologies portables i plataformes tecnològiques que incorporaran sensors químics i bioquímics per mesurar diversos paràmetres biomètrics.  Inicialment es farà a través de la suor i de l’orina del propi individu, amb l’objectiu d’ ampliar els fluids que es podran analitzar a partir de nous desenvolupaments.

Imatge dels guanyadors dels Premis Emprèn de la Diputació.

El lliurament dels guardons es va dur a terme el passat divendres, 26 de gener,  a l’Auditori Diputació, en un acte encapçalat pel president de la institució, Josep Poblet, i en el qual hi van intervenir el consultor Xavier Marcet, qui ha treballat per la innovació i el desenvolupament estratègic de nombroses empreses nacionals i internacionals, i Merche Dalmau, propietària i directora de la bodega sostenible i ecològica Clos Galena (D.O.Q. Priorat), un dels vins de la qual es va servir al sopar dels Premis Nobel 2017, celebrat el passat desembre a Estocolm.

Catorze projectes reconeguts

Un total de 14 projectes empresarials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre van ser reconeguts en la cinquena edició dels Premis Emprèn. La dotació total dels premis és de 35.000 euros distribuïts en 5 categories. Per a cada categoria hi ha un guanyador, que rep 5.000 euros, i dos reconeixements, dotats amb 1.000 euros cadascun.

Enguany s’havien presentat als premis un total de 46 projectes. Les categories que han tingut més èxit de participació han estat Economia Social i Turisme, Cultura i Experiències, amb 14 i 12 participants respectivament, seguides de Tecnologia i Innovació i de Salut i Esport, amb 8 projectes cadascuna, i d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat, amb 4 projectes presentats. Pel que fa a l’àmbit territorial dels projectes, 36 són del Camp de Tarragona i 10 de les Terres de l’Ebre.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*