14/01/2019

La Comissió Europea distingeix un projecte de docència en igualtat liderat per la URV

La xarxa G-NET d'universitats europees i llatinoamericanes ha format més de 4.300 persones i ha destacat per l'impacte dels resultats

Alumnes d'un dels cursos de formació de la xarxa G-NET, distingida per la Comissió Europea.

El projecte “Equality training network: EU contributions to gender mainstreaming and citizenship”, que va crear una xarxa d’universitats d’Amèrica Llatina i d’Europa (G-NET) i que ha format més de 4.300 persones sobre integració europea i gènere, ha estat distingida per la Direcció General d’Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea com a “història d’èxit”. Es tracta d’una distinció que aquesta direcció general atorga als projectes que han destacat pel seu impacte, la contribució a  l’elaboració de polítiques públiques i els resultats innovadors o creatius que poden ser utilitzats per altres institucions.

La xarxa Jean Monnet G-NET, liderada per la URV i finançada pel programa Erasmus Plus, es va crear a partir de la idea que les universitats són un fòrum clau per implementar la integració de la perspectiva de gènere a través de l’educació i la formació dels futurs professionals.

Per aquest motiu el professorat participant va dissenyar cursos, continguts i materials docents adreçats a diferents tipus de públic. A través d’aquest projecte, s’han format 665 estudiants universitaris, 172 professionals, entre tècnics i decisors polítics, 214 professors i investigadors, 1.109 persones més entre alumnes de secundària i població general, i 2.176 alumnes en tres cursos MOOC.

Les diferents activitats formatives i materials han donat a conèixer l’experiència europea en la implementació de polítiques que promouen la ciutadania inclusiva i desenvolupen la igualtat efectiva entre els ciutadans de la Unió Europea (UE). També ha difós les bones pràctiques de la UE en la incorporació de la perspectiva de gènere i la jurisprudència en països d’Amèrica Llatina, com experiències que es podrien dur a terme en altres processos d’integració.

Aquest mateix projecte, que a la URV ha implementat professorat de la Facultat de Ciències Jurídiques, va rebre el premi del Consell Social de 2018 pel seu impacte sobre la societat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*