23/01/2017

La FIRST LEGO League Tarragona-Reus reunirà gairebé 500 futurs científics

Un total de 330 joves de 10 a 16 anys competiran a la FLL sènior i uns altres 110 de 6 a 9 anys ho faran a la FLL Junior, assolint un nou rècord de participació. L’ Escola Tècnica Superior d’Enginyeria organitza enguany aquesta competició que arriba a la sisena edició, el dia 4 de febrer

Dos nens en acció, a la FIRST LEGO League 16.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) organitza la sisena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League, que enguany se celebrarà a Tarragona, el  4 de febrer a partir de les 9 del mati al Palau Firal i de Congressos. Comptarà amb la participació més alta des dels seus inicis: un total de 33 equips procedents de 20 escoles diferents de la província. A més, a partir d’ara un any es farà a Reus i un altre a Tarragona. La presentació s’ha fet avui dilluns 23 de gener a la URV, en roda de premsa. Hi ha participat: Josep Anton Ferré, rector de la URV; Domènec Puig, director de l’ETSE; Alberto Tocco, director de Qualitat E-Systems per Europa i Àfrica de Lear Corporation, i Francesc Roca, regidor d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona.

Un moment de la presentació en roda de premsa de la FLL 17.
Un moment de la presentació en roda de premsa de la FLL 17.

La FIRST LEGO League (FLL) és un esdeveniment al qual s’espera l’assistència de 1.500 persones entre participants, familiars i voluntaris, on la ciència i la diversió seran les protagonistes. Promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nens i joves de 6 a 16 anys i els permet descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i, a banda, fer proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, a partir d’ara la seva realització s’alternarà entre les ciutats de Tarragona i Reus gràcies a un acord entre els dos ajuntaments. A aquestes dues administracions s’hi suma també el suport de la Diputació de Tarragona, la URV i l’empresa LEAR Corporation. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques de la província.

Lear Corporation es líder mundial en el disseny i fabricació de sistemes de distribució elèctrica, productes electrònics i seients per a  l’automòbil. A nivell global, Lear té 135.000 treballadors i 240 instal·lacions ubicades en 35 països. En les seves instal·lacions a Valls donen feina a més de 1.200 persones entre les quals es troben més de 350 enginyers que dissenyen nous productes per a nombrosos fabricants d’automòbils.

Animal Allies, el repte d’aquesta edició

El repte de l’edició d’enguany de la First Lego, denominat “Animal Allies”, es basa en el desconegut i salvatge món dels animals. Els equips s’hauran de posar en la pell d’aquests i hauran de resoldre problemes reals relacionats amb la fauna, aplicant valors que també es donen entre el món animal com la cooperació i el treball en equip per tal d’aconseguir satisfactòriament un objectiu comú, ajudant-se entre ells. A banda, en el marc de la mateixa First Lego, faran proves i demostracions pràctiques amb un robot construït i programat per ells mateixos.

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any també tenen el seu espai a la FLL. La Junior FIRST LEGO League pretén que més de 110 nens, d‘escoles diferents i repartits en 14 equips, busquin solucions a través de la imaginació. Els més petits resolen el desafiament amb el disseny d’una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après.

La majoria dels equips participants a la FLL Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, les anomenades MicroFLL. Es tracta de tornejos interns que s‘organitzen a les pròpies escoles quan aquestes tenen més equips dels que participaran al campionat provincial. Per aquesta edició, 7 escoles han organitzat una MicroFLL entre desembre i gener per tal escollir els equips que els representaran el proper 4 de febrer. Si es tenen en compte tots els joves que han participat en aquesta fase prèvia, en total participen en aquesta edició 1.150 joves de les comarques de Tarragona.

La FIRST LEGO League s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A Espanya hi ha desafiaments en diferents ciutats, un d’ells serà el que es celebrarà a Tarragona, i els millors participants de cada ciutat es guanyaran un lloc per la Gran Final de la FIRST LEGO League (FLL) Espanya.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*