03/05/2023

La prova pilot de donació de sang a la URV tanca amb més de 300 donacions

Més de la meitat de les persones participants han fet la seva donació per primera vegada. S'ha superat el repte inicial, que era arribar a les 200 i hi ha hagut 52 oferiments de persones que, tot i voler participar de la campanya, per motius de salut no han pogut donar sang

La prova pilot de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i de Teixits i la Universitat Rovira i Virgili ha tancat amb un total de 325 donacions. Des del 17 fins al 26 d’abril, sis campus i seus de la URV han acollit els punts de donació. L’objectiu de la campanya era incentivar les donacions entre la comunitat universitària, especialment entre els més joves. A aquesta xifra, cal afegir els 52 oferiments de persones que han volgut participar de la campanya, però per algun motiu de salut no han pogut donar. Del total de donacions, 165 persones han fet la seva donació per primera vegada i més d’una trentena s’han inscrit al registre de donants de medul·la òssia.

En aquesta primera edició també han participat una vintena d’estudiants del grau en Infermeria de la Universitat, que han col·laborat en aquells campus i seus on s’imparteixen els ensenyaments (Vendrell, Catalunya i Terres de l’Ebre).

D’aquesta manera, la prova pilot supera el repte plantejat inicialment d’arribar a les 200 donacions. El vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat, Jordi Diloli, destaca “l’èxit absolut” d’aquesta prova pilot que ha mobilitzat la comunitat universitària: “Hem establert una bona base per convertir la campanya en una cita anual que volem que s’estengui a totes les seus i els campus de la URV”. De la seva banda,  Albert Soley, director del Banc de Sang i de Teixits a Tarragona i les  Terres de l’Ebre destaca la importància de la participació del col·lectiu d’estudiants: “Aquest relleu en la donació és vital, ja que cada dia hi ha persones que per motius de salut o de viatges deixen de donar” · La bona resposta de la campanya “ens ha ajudat a mantenir en uns nivells òptims les reserves de sang abans del pont de maig, que ara es troben en un situació estable” apunta.

Després d’aquesta prova pilot, s’espera que de cara al futur esdevingui una campanya que es realitzi anualment a tots els campus i seus de la Universitat per tal que els membres de la comunitat universitària puguin participar-hi.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*