09/06/2022

La URV acull la 10a trobada de gestors i gestores de projectes europeus de Catalunya

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), en col·laboració amb la URV, ha organitzat la trobada amb el lema “Dive into Horizon Europe” en què s'ha aprofundit en aspectes concrets de la implementació del programa europeu després del primer any de desenvolupament. Hi han participat més de 300 persones

Les polítiques de Recerca i Educació de la Unió Europea han centrat la primera de les sessions, seguida de dos workshops que han facilitat  la interacció amb experts i han permès compartir bones pràctiques sobre l’impacte i la gestió als projectes competitus d’Horizon Europe, dos aspectes rellevants per l’atracció d’aquests fons a l’actualitat. La sessió ha comptat també amb ‘side-events’ sobre temàtiques específiques que han permès compartir experiències i problemes comuns entre els gestors participants de forma més informal.

D’esquerra a dreta: Manuel Molina, director executiu de l’AGAUR, Francesc Díaz, Vicerector de Recerca en funcions i Antonio Garcia, sènior policy officer de la unitat “Country analysis officer for Finland, Portugal and Spain” de la DG Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea (DG EAC).

Els fons europeus han esdevingut una font estratègica de recursos per a les entitats catalanes. Catalunya ha aconseguit atraure un 2,5% dels recursos europeus competitius per l’R+I durant el període 2013-2020 amb una dotació de 1.740 milions d’euros, mentre que al període de partida al 2003-2006 era del 1,2% amb 212 milions d’euros. El nombre de personal dedicat a la gestió de la recerca a Catalunya ha augmentat de manera considerable als darrers deu anys. La Xarxa de gestors de la recerca a Catalunya ha multiplicat per 9 el nombre de membres des del començament del 7è PM, l’any 2007 fins a Horizon 2020, fet que evidencia la rol essencial del personal del personal de gestió de recerca per fer front als requeriments de la concepció dels projectes d’R+I complexos.

La trobada s’ha fet al campus Catalunya de la URV.

La trobada d’enguany s’ha celebrat aquest dijous el 9 de juny al Campus Catalunya de la URV i constitueix un espai d’intercanvi de coneixement entre el personal de gestió de projectes europeus i internacionals de recerca a Catalunya. La gran afluència de públic en què ja s’han superat els 300 inscrits, posa en rellevància l’activitat professional dels gestors i visibiltza la tasca que desenvolupen.

Més informació  a la web de l’esdeveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*