06/02/2017

La URV, amb la campanya #VolemAcollir

L'acte La gran recollida de signatures, a Tarragona, ha comptat amb la participació de la URV Solidària, a través de la qual la Universitat està adherida a la campanya "Casa nostra, casa vostra". Actes similars han tingut lloc aquest cap de setmana a molts municipis de la demarcació i s'han repetit per tot Catalunya

Els participants, col·locant les espelmes escrivint "TGN".

Els participants en l’acte de dissabte 4 de febrer, concentrats al Balcó al Passeig de les Palmeres, han tingut com teló de fons el Mediterrani, per on arriben continuament a Europa centenars de persones que fugen de la guerra, de la pobresa o de les conseqüències del canvi climàtic i que s’ha convertit en un cementiri, en especial en el mortífer any 2016.

S’han recollit signatures al manifest, al qual la URV està adherida, en aquesta gran campanya civil a Catalunya per pressionar totes les institucions perquè acullin persones refugiades i compleixin així els compromisos polítics i públics contrets.  S’ha fet una encesa d’espelmes, dibuixant a terra les lletres TGN, i la representant d’Stop Mare Mortum i la regidora de Cooperació i altres competències a l’Ajuntament tarragoní Ivana Martínez han adreçat unes paraules als presents. La regidora ha afirmat que “la ciutat vol acollir, sol·licitem i exigim l’arribada de persones refugiades”. També ha intervingut Joan Fuster, del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària i coordinador de la campanya “Casa nostra, casa vostra” al Camp de Tarragona.

campanyavolemacollir17

Durant aquest cap de setmana, s’han fet actes similars a més de catorze municipis de les comarques de Tarragona i de l’Ebre, i s’han recollit més de 20.000 signatures  a tot Catalunya. En total 70.000 signatures donen suport al manifest. Per la convocatòria a la ciutat, Casa nostra, casa vostra ha tingut el suport de l’Ajuntament, URV Solidària, Òmnium del Tarragonès, Assemblea-cat i Stop Mare Mortum. Aquests actes precedeixen el gran concert per a les persones refugiades del dia 11 de febrer al Palau Sant Jordi, i la manifestació prevista a Barcelona pel dia 18 del mateix mes.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*