13/11/2017

La URV col.labora en el projecte d’internacionalització de la Széchenyi István University d’Hongria

Aquesta universitat ha triat la URV com a model d'internacionalització universitària

D'esquerra a dreta, la vicerectora d'Internacionalització i el rector hongaresos i la delegació de la URV.

Una delegació de la URV formada per la vicerector d’Internacionalització, Mar Gutiérrez-Colón, i  Jesús Brezmes, Roberto Giral i Luís Martínez Salamero, del grup de recerca d’Automàtica i Electrònica Industrial, van visitar la Széchenyi István University (SZI) a Györ del 6 al 9 de novembre. El contacte s’emmarcava en el projecte: “Internationalisation, initiatives to establish a new source of researchers and graduates and development of knowledge and technological transfer as instrments of intelligent specialisations at Széchenyi István University”, al qual dóna suport el govern del país.

La SZI ha triat la URV com a model d’internacionalització universitària, i per això es va convidar com a col·laboradora la vicerectora d’Internacionalització de la URV, Mar Gutiérrez-Colón, que va participar en un seguit de reunions amb diferents unitats i PDI i PAS de la universitat. Es va presentar l’elaboració del Pla Estratègic d’Internacionalització de la URV i també el pacte de dedicació, l’organització de l’acollida d’alumnes internacionals, així com el disseny i la implantació del Pla Dang (Docència en Anglès) i la introducció a altres programes i activitats que configuren la Internacionalització de la URV.  Es va formalitzar un conveni MOU d’entesa entre ambdues universitats.

Els tres investigadors del grup d’Automàtica i Electrònica Industrial es van desplaçar a Hongria perquè aquesta universitat treballa amb l’empresa AUDI i per tant és capdavantera en temes relacionats amb la indústria de l’automoció, especialment en cotxes elèctrics. Es van entrevistar amb professors de la seva especialitat i van poder parlar de futures col·laboracions i possibles aliances. La idea és treballar conjuntament en l’àmbit de màster i de recerca d’Enginyeria. L’estada de la delegació de la URV va motivar una entrevista a la televisió hongaresa.

La URV i la Széchenyi István University van iniciar la seva col·laboracions l’any passat, quan la delegació hongaresa visitar la URV de la mà del Cònsol d’Hongria a Barcelona, Barnabás Kóvaksi. Des d’aleshores s’ha signat un conveni de mobilitat Erasmus, que s’ampliarà a més centres de la URV.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*