13/05/2021

La URV coordinarà un màster interuniversitari en Ciència de Dades Biomèdiques

És una proposta formativa que no s'oferia fins ara a Catalunya a nivell de postgrau i que arriba en un moment d’inflexió en l’àmbit de la salut, en què es necessita processar una gran quantitat de dades biomèdiques

La Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà un màster en Ciència de Dades Biomèdiques que començarà al setembre de 2022. El nou programa és una proposta interuniversitària en què participen grups de recerca de l’àmbit tecnològic i biomèdic de set universitats catalanes i l’ha catalitzat la Bioinformatics Barcelona Association. “És una aposta de país abanderada per la URV”, diu Domènec Puig, vicerector de Programació Acadèmica, Docència i Professorat.

El màster en Ciència de Dades Biomèdiques és un títol oficial, amb preu públic, de dos anys de durada i un enfocament internacional, ja que s’impartirà íntegrament en anglès i en modalitat a distància. A més de la URV, hi participen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, de Lleida, de Girona i de Vic. 

Es tracta d’una proposta formativa innovadora, ja que fins ara no s’oferia com a màster en cap universitat pública catalana. A més, arriba en un moment d’inflexió en l’àmbit de la salut a escala global a causa de la pandèmia de la covid-19, que ha accelerat la necessitat de processar grans quantitats de dades biomèdiques per convertir-les en coneixement i millores del sistema.

Gestionar big data en àmbit de la salut

“Es tracta de formar científics de dades que puguin generar valor a partir del big data que es crea dins l’àmbit de la salut i que puguin contribuir a l’avenç de la medicina de precisió i personalitzada”, expliquen els coordinadors del màster, Maria Vinaixa, del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, i Sergio Gómez, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV.

Els coordinadors afegeixen que les persones formades en aquest nou programa podran treballar en àrees com la epidemiologia computacional: “Seran les persones que ens diran què hem de fer en pandèmies com la de la covid-19”. També hi haurà una part molt representativa del programa dedicat a la bioestadística i a la intel·ligència artificial aplicada a dades biomèdiques.

El màster en Ciències de Dades Biomèdiques de la Universitat Rovira i Virgili està dirigit a graduats en estudis científics i tècnics afins a la temàtica del màster (bioinformàtica, ciències, enginyeria) amb vocació d’especialitzar-se en ciència de dades en l’àmbit de la salut. Han de tenir també un bon nivell d’anglès i una bona base de matemàtiques i de programació.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*