06/06/2018

La URV és la 78a millor universitat del món de menys de 50 anys segons Times Higher Education

El "Young University Ranking" ha tornat a situar la URV a la llista de les 250 millors universitats del món de menys de cinquanta anys

La URV es consolida en aquest rànquing en el qual a partir d’aquest any hi tenen cabuda les 250 universitats –fins ara eren 200- de 55 països de menys de 50 anys de vida, que han tret millor puntuació en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats), internacionalització (del personal, estudiants i professors) i transferència de coneixement i innovació, cadascuna de les quals té un pes específic a l’hora de fer la suma total.

La URV es troba en el tercer lloc de les universitats catalanes per darrere de la UPF (11a) i la UAB (13a) i a la quarta posició de l’Estat espanyol, per darrere d’aquestes dues universitats catalanes i de la Universitat Autònoma de Madrid, que es troba a la posició 73.

En aquesta edició s’ha reequilibrat de nou la metodologia, ja que es dóna menys puntuació a la reputació -a través d’enquestes-  que en les anteriors per reflectir les característiques especials de les universitats més joves. De fet, aquesta classificació mostra que, els qui formen part de la llista, han aconseguit un gran impacte en àrees com docència, recerca i transferència de coneixement, en contrast amb les institucions tradicionals que sovint han tingut molt més temps per acumular reputació. En el cas de la URV, aquest any ha baixat dues posicions respecte del 2017 però ha incrementat el nombre total d’universitats que estan a la llista.

La primera edició del rànquing, anomenada “100 under 50”, es va publicar al maig del 2012 amb l’objectiu de demostrar que era possible l’excel·lència en un període de temps relativament curt. Enguany, en primera posició s’ha situat la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, En aquest rànquing hi ha representades universitats de 55 països d’arreu del món. El Regne Unit és qui hi té més institucions representades (31).

Times Higher Education és una revista setmanal editada a Londres especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica d’aquest tipus més important i ha esdevingut una referència internacional. Amb el suport d’Elsevier, a través de la base de dades d’Scopus, elabora una sèrie de rànquings internacionals d’universitats.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*