06/04/2016

La URV és la 83a millor universitat del món de menys de 50 anys segons “Times Higher Education”

El rànquing 150 under 50, que elabora la revista "Times Higher Education", ha situat la URV en 83a posició en la llista de les 150 millors universitats del món de menys de cinquanta anys d’antiguitat. És el tercer cop consecutiu que la URV forma part de les més valorades en aquest rànquing, que es fa des del 2012

La URV es consolida en aquest rànquing en el qual a partir d’aquest any  hi tenen cabuda les 150 universitats –fins ara eren 100-  d’arreu del món de menys de 50 anys de vida, que han tret millor puntuació en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats),  internacionalització (tant del personal, estudiants i professors)  i transferència de coneixement i innovació, cadascuna de les quals té un pes específic a l’hora de fer la suma total. En referència al rànquing de l’any passat, en aquesta edició la URV ha tret major puntuació en tots els indicadors i ha incrementat en 2,6 punts la valoració global.

Segons els responsables de la publicació, aquesta classificació mostra que, els qui formen part de la llista, han aconseguit un gran impacte en àrees com docència, recerca i transferència de coneixement,  en contrast amb les institucions tradicionals que sovint han tingut molt més temps per acumular reputació.

La metodologia d’anàlisi que utilitza Times Higher Education (THE) 150 under 50 és la mateixa que ha utilitzat THE World University Rankings (el rànquing general). La primera edició del rànquing 100 under 50 es va publicar el maig del 2012 amb l’objectiu de demostrar que era possible demostrar l’excel·lència en un període de temps relativament curt. En primera posició s’ha situat enguany l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne (fundada el 1969) , que manté el primer lloc que ja va assolir en l’edició passada. En aquest rànquing hi ha representades universitats de 39 països d’arreu del món i la meitat de les universitats en el top 10 tenen  30 anys o menys . El Regne Unit és qui hi té més institucions representades (25) seguit d’Austràlia (19) França (15) i Alemanya i Espanya (10).

La URV es troba en el tercer lloc de les universitats catalanes per darrere de la UAB (12a) i de la UPF (15a) i a la quarta posició de l’Estat espanyol, per darrere de les dues universitats catalanes i de la Universitat Autònoma de Madrid, que es troba a la posició 71. El rànquing 150 under 50 s’ha fet públic el dimecres al vespre a la Universitat Pompeu Fabra.

Times Higher Education és una revista setmanal editada a Londres especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica d’aquest tipus més important i ha esdevingut una referència internacional. Amb el suport d’Elsevier, a través de la base de dades d’Socpus, elabora una sèrie de rànquings internacionals d’universitats.

Més informació

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*