21/04/2021

La URV es manté al top 200 de les universitats del món en el rànquing d’impacte del Times Higher Education 2021

La Universitat en manté la posició tot i que han entrat 347 institucions més en aquest rànquing, que reconeix les universitats pel seu impacte social i econòmic basat en els disset objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Les millors posicions de la Universitat són en Acció pel clima, Igualtat de gènere i Educació de qualitat. En total el rànquing l’integren més de 1.100 universitats d’arreu del món

Classe a l'aulari del campus Catalunya.

L’impacte que tenen les universitats sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides ha donat lloc a la tercera a edició del rànquing que elabora la revista Times Higher Education (THE) en una classificació global del posicionament de les universitats del món. Així, en aquesta tercera edició del rànquing, la URV s’ha situat a les posicions 101-200 de les 1.115 universitats que hi han entrat a formar part. La URV es manté en la mateixa posició de l’any passat tot i que aquest any hi ha 347 noves institucions al rànquing.

La primera posició del rànquing l’ocupa la Universitat de Manchester. La URV és la segona universitat catalana, la mateix posició que ocupa la Universitat de Girona, la UAB i la UPF i la cinquena espanyola, lloc que comparteix amb sis universitats de l’Estat més.

En el rànquing del Times Times Higher Education s’avaluen universitats en funció del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Per cada ODS s’han identificat un conjunt d’indicadors que procedeixen de diferents fonts incloent la presentació de dades per part de les institucions i dades de publicacions. Per fer la mitjana global es té en compte l’objectiu 17 (Aliances per assolir els objectius) i els tres objectius en què la institució té millor puntuació.

Els ODS en què, segons aquest rànquing, la Universitat està millor posicionada són els relacionats amb Acció pel Clima, Igualtat de Gènere i Educació de Qualitat en què la URV es classifica en les 50 primeres posicions. Els segueixen Reducció de les Desigualtats; Vida sota l’Aigua; Pau Justícia i Institucions Fortes, i Energia Neta i Assequible, tots en el top 100. Dels objectius restants, set s’han situat al top 200 i tres al top 300 de la classificació per ODS.

Podeu consultar aquí tot el rànquing.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*