28/04/2022

La URV es manté al top 200 de les universitats del món en el rànquing d’impacte del Times Higher Education

La URV i cinc universitats espanyoles més, són les primeres universitats de l’Estat que apareixen al rànquing, compartint la posició 101-200. La Universitat en manté la posició tot i que han entrat 288 institucions més en aquest rànquing, que reconeix les universitats pel seu impacte social i econòmic basat en els 17 ODS de les Nacions Unides. Se situa en primera posició estatal en Acció pel clima i Igualtat de gènere

Classe a l'aulari del campus Catalunya.

L’impacte que tenen les universitats sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides ha donat lloc a la quarta a edició del rànquing que elabora la revista Times Higher Education (THE) en una classificació global del posicionament de les universitats del món. Així, en aquesta quarta edició del rànquing, la URV s’ha situat a les posicions 101-200 de les 1.406 universitats que hi han entrat a formar part. La URV es manté en la mateixa posició de l’any passat tot i que aquest any hi ha 288 noves institucions al rànquing.

La primera posició del rànquing l’ocupa la Universitat de Western Sydney, (Austràlia) . La URV comparteix posició (101-200) amb dues universitats catalanes més, la Universitat de Barcelona i la de Girona i amb tres  universitats de l’Estat: Jaén, Múrcia i València. Totes han obtingut la mateixa puntuació i són les primeres universitats de l’Estat en aquest rànquing.

En el rànquing del Times Times Higher Education s’avaluen universitats en funció del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Per cada ODS s’han identificat un conjunt d’indicadors que procedeixen de diferents fonts incloent la presentació de dades per part de les institucions i dades de publicacions. Per fer la mitjana global es té en compte l’objectiu 17 (Aliances per assolir els objectius) i els tres objectius en què la institució té millor puntuació.

Els ODS en què, segons aquest rànquing, la Universitat està millor posicionada són els relacionats amb Educació de qualitat, en què es troba al top 20 a nivell mundial i en  Acció pel clima i Igualtat de gènere en què la URV es classifica en les 50 primeres posicions. Els segueixen Pau, justícia i institucions fortes i Reducció de les Desigualtats, en el top 100. Dels objectius restants, tres s’han situat al top 200, set en el top 300 i dos en el top 400 de la classificació per ODS. Si s’analitza a nivell estatal, la URV se situa en primera posició en els ODS  Acció pel clima i Igualtat de gènere i en tercera en el que fa referència a l’Educació de qualitat.

Podeu consultar aquí tot el rànquing.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*