01/08/2019

La URV s’adhereix al pla pilot per a la residència de professorat de secundària en centres d’alta complexitat

Dos estudiants del Màster en Formació del Professorat d’ESO i Batxillerat, FP i Ensenyaments d’Idiomes participaran en el programa de la Fundación Empieza por Educar durant dos anys

Ares Fernandez, graduada del Màster universitari en Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d’Idiomes per la URV, durant una classe.

La URV participarà en la prova pilot que estan implementant la Fundación Empieza por Educar (ExE), el Departament d’Educació i la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat a través de la qual volen millorar la formació del professorat de secundària. El curs 2019-20, dos estudiants del Màster en Formació del Professorat d’ESO i Batxillerat, FP i Ensenyaments d’Idiomes formaran part d’aquest programa de professorat resident, que preveu que, a més de seguir el màster, facin unes pràctiques extenses (curriculars i extracurriculars) en un centre d’alta complexitat i rebre formació addicional de la Fundación ExE. Així es va signar el 31 de juliol en el conveni entre la mateixa fundació i la Universitat.

Els estudiants percebran una beca mensual durant els dos anys que dura el programa. En aquest període de temps, seran residents en un centre de referència en innovació educativa i que alhora està caracteritzat com un centre d’entorn desafavorit. En paral·lel, cursaran el màster per a professorat de secundària i rebran la formació que la Fundación ExE ha dissenyat per capacitar-los en coneixements i competències complementàries als continguts del màster, com ara la gestió personal, el treball en equip i el lideratge, així com la reflexió constant sobre la pròpia pràctica docent.

La firma del conveni entre la Universitat i la Fundació Empieza por Educar va tenir lloc el 31 de juliol de 2019 al Rectorat.

El Programa d’MFP amb residència, com s’anomena la iniciativa pilot, té per objectiu provar l’efectivitat d’aquesta formació amb residència del professorat, com ho fan els metges després de superar l’examen de Metge Intern Resident (MIR), millorar la formació inicial del professorat, que, al seu torn, repercutirà sobre l’educació dels alumnes dels centres educatius d’entorns no afavorits.

Per accedir al màster cal fer la preinscripció al Portal d’accés a la universitat del 9 al 12 de setembre de 2019. Els candidats a formar part del Programa d’MFP amb residència han d’haver superat un procés de selecció, en el qual se’ls valora la vocació per l’educació i altres qualitats, com ara l’empatia, la reflexió o el saber treballar en equip.

El programa, que es va iniciar l’any 2015, està finançat pel Departament d’Educació i per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat. A més de la URV, hi participen la UAB, UPF-UOC i a la UB.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*