14/09/2023
La URV posa en marxa un laboratori d’habilitats en intel·ligència artificial per a docents
Més de 280 professors d'Educació Primària i Secundària participen a l’AI SKILLS LAB, un laboratori d’habilitats en intel·ligència artificial per la transformació digital dels centres educatius
Més de 280 professors d'Educació Primària i Secundària participen a l’AI SKILLS LAB, un laboratori d’habilitats en intel·ligència artificial per la transformació digital dels centres educatius
La intel·ligència artificial (IA) és una tecnologia avançada que està transformant la manera de viure i treballar. En l’àmbit educatiu té el potencial de millorar l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat i transformar la pràctica docent. Per assolir aquesta transformació, cal que el professorat disposi de les habilitats i coneixements necessaris per utilitzar la IA de manera efectiva. Aquest és l’objectiu del projecte AI SKILLS LAB, un laboratori d’habilitats en intel·ligència artificial que treballa per la transformació digital dels centres educatius a través de la competència digital docent. El projecte, impulsat per la investigadora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili Mar Camacho, i gestionat per la Fundació URV, s’ha ofert a 280 docents d’Educació Primària i Secundària.
masterclass i workshops, a càrrec d’experts internacionals de renom, que es combinaran amb el desenvolupament de projectes innovadors en cada centre, que comptaran amb l’acompanyament d’assessors que en faran el seguiment. A més, els participants hauran de documentar les evidències de projecte a fi de poder acreditar les competències adquirides.
diverses sessions formatives virtuals,La sessió inaugural del projecte es va fer el 12 de setembre al Seminari de Tarragona, amb la participació de prop de 300 docents interessats en millorar les seves competències en AI. La iniciativa ha estat subvencionada pel Departament d’Educació a través dels Fons Next Generation EU en el marc de les actuacions en l’àmbit de l’impuls digital a l’educació, amb l’objectiu d’avançar en la digitalització del sistema educatiu català previst pel Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC).
Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Educació a través dels Fons Next Generation EU en el marc de les actuacions en l’àmbit de l’impuls digital a l’educació, amb l’objectiu d’avançar en la digitalització del sistema educatiu català previst pel Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC).
Més notícies de: IA, Institut de Ciències de l’Educació (ICE)