15/12/2023

L’Aula de Música de la URV estrenarà la nadala El dimoni del mercat, del compositor Marc Migó i la poetessa Glòria Coll

El concert de Nadal de la Coral, l'Orfeó i l'Orquestra de la Universitat serà el dijous 21 de desembre a les 20:30 h al campus Catalunya

Gravació de la nadala El dimoni del mercat, per l'Orfeó, la Coral i l'Orquestra de la URV sota la direcció de Miquel Massana.

La nadala que tradicionalment canten al final del concert de Nadal l’Orfeó i la Coral de la URV  acompanyats de l’Orquestra, i amb la participació del públic, aquesta vegada serà menys tradicional. L’Aula de Música de la URV va encarregar al compositor Marc Migó i la poetessa Glòria Coll una nadala que les tres formacions musicals interpretaran el proper dijous 21 de desembre al campus Catalunya (Tarragona).

Es tracta d’El dimoni del mercat, una versió del Dimoni escuat, en què Glòria Coll fa una crítica al capitalisme més salvatge amb un to satíric. A partir de la lletra, Marc Migó va treballar en la composició per a cor i orquestra que imprimeix a la nadala un ritme in crescendo que els 120 cantants i músics ja han provat. El resultat ha estat la gravació que ja es pot veure i escoltar al canal de YouTube de l’Orquestra de la URV.

Glòria Coll, l’autora de la lletra, és també música, especialista en la interpretació del violoncel barroc. Ha estudiat a l’Esmuc (Barcelona) i als conservatoris d’Utrecht i Amsterdam. Ha estudiat a la URV, on també va ser integrant de l’Orquestra, i a la UB Filologia Catalana i Estudis literaris, i l’any 2013 va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes. Les seves obres literàries han rebut diversos guardons.

Marc Migó és un jove compositor nascut a Barcelona i format a l’Esmuc i a The Julliard School (Nova York), on va rebre el Premi de Composició per a Orquestra l’any 2018. Ha rebut encàrrecs d’institucions com l’Òpera Nacional Alemanya i el Liceu, entre molts d’altres.

El concert de Nadal de la URV es farà el proper 21 de desembre a les 20.30 h a l’Aula Magna del campus Catalunya, on, a més de l’estrena de l’obra de Glòria Coll i Marc Migó, les formacions de l’Aula de Música interpretaran diferents cançons sota la direcció de Núria Giménez (l’Orfeó), Montse Ríos (la Coral) i Miquel Massana (l’Orquestra).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*