20/03/2018

L’alumne Josep Juanós de l’Institut Terra Alta guanya la fase local de la IX Olimpíada de Geografia

Xavier Company i Arnau Pallàs són els següents millors classificats a la prova que s'ha fet a la Facultat de Turisme i Geografia

Els estudiants, durant les proves.

L’estudiant Josep Juanós ha estat el guanyador del primer premi de la fase local de la Olimpíada de Geografia del curs 2017-18, que és un ajut de matrícula de fins a 1.500€ per matricular-se el curs 2018-2019 a primer curs de qualsevol ensenyament de grau de la URV. Xavier Company i Arnau Pallàs han quedat en segon i tercer lloc, respectivament. Els tres primers classificats participaran a la Fase Estatal de la IX Olimpíada de Geografia, que tindrà lloc a la mateixa Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat els dies 13 i 14 d’abril, on participaran els guanyadors de les diferents fases locals.

D’esquerra a dreta, Arnau Pallàs, Josep Juanós i Xavier Company, finalistes de la fase local de la IX Olimpíada de Geografia.

Enguany, per sisè cop consecutiu, el Departament de Geografia de la URV, en col·laboració del Col·legi de Geògrafs de Catalunya, ha organitzat al districte universitari tarragoní l’Olimpíada de Geografia. El matí del 20 de març han participat a les proves 95 estudiants de segon de Batxillerat de 23 centres educatius: 2 de l’Alt Camp, 6 del Baix Camp, 1 del Baix Ebre, 2 del Baix Penedès, 1 del Garraf i 10 del Tarragonès i 1 de la Terra Alta. El guanyador, Josep Juanós, és precisament de l’Institut Terra Alta, mentre que Xavier Company és de l’Institut Tarragona i Arnau Pallàs, de l’Institut Martí i Franquès, també de Tarragona.

La prova va constar de 50 preguntes d’opció múltiple, en les quals podien incorporar gràfics, fotografies i cartografia, i va tenir una durada de 45 minuts. El programa de continguts es basa en el temari de segon de Batxillerat i en aspectes vinculats al mateix. Després de la prova i la pausa per esmorzar, els joves participants es van poder informar sobre els estudis de Geografia que ofereix la URV i les sortides professionals que possibiliten en una xerrada.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Cristina |

    Felicitats a tots els que ho han fet possible des dels organitzadors d’aquesta jornada, els alumnes participants, les famílies que en donen suport, fins a tots els professors que diariament hi contribueixen amb la seva tasca. Enhorabona a tots!

Comenta

*